Dvosedmični horoskop: Blizanci u ljubavnim grijesima, Škorpijama potrebno opuštanje…

Osobe rođene u znaku Vodolije nezavisne su i od svih znakova najdruželjubivije i najhumanije. Intelektualno su hiljadama kilometara ispred svih. Privlači ih sve što je novo i neobično. Te osobe preispituju svoje ideale i još su u stanju da zadrže vjeru u njih. Sklone su futuristici i nauci.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Vaš rezervoar osjećaja će se puniti, a otežano prazniti. Drugim riječima, akumulirat ćete vibracije svog srca umjesto da ih poklanjate osobama koje volite. Očekivat ćete od partnera da predosjeti vaše želje i otkloni sumnje. Moguć je neplaniran susret sa starom ljubavi.

POSAO: Puno više pažnje polagat ćete na ono što misle i rade drugi, umjesto da se pozabavite sobom i onime što vam nedostaje da biste vi bili zadovoljni. Nastojat ćete se svidjeti osobama na položajima kojima to neće biti važno i tako gubiti dragocjeno vrijeme. Okrenite se sebi

ZDRAVLJE: Pripazite se sezonskih bolesti.

 

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: U ljubavnom životu nedostajat će povratnih informacija. Suprotna strana doimat će se suzdržano, a vi ćete morati otkrivati zašto je to tako. Izvjesno je da ćete se više morati truditi, a ne povlačiti kao što to inače radite. Slobodni će biti u potrazi za nečim što ne miriše na avanturu.

POSAO: Povećana odgovornost u porodici bit će vezana uz finansijska pitanja ili odgoj djece. Štednja će biti jedan od načina suprotstavljanja neracionalnom trošenju novca. Morat ćete podmiriti neki novčani dug, što bi vas moglo unazaditi ili vam poremetiti neke planove.

ZDRAVLJE: Odlično!

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Moglo bi biti snažnih napetosti u odnosima s voljenom osobom, a oni slobodni među vama tražiti će prostora za avanturu i dokazivanje svojih osvajačkih sposobnosti. Ipak, većini slobodnih Blizanaca neće baš padati na pamet čvrsto vezivanje sad kad je ljeto na vratima. Ovo je period izazova i “grijeha” za slobodne!

POSAO: Efikasnost u poslovnim kontaktima ili snalažljivost u djelovanju, potencijalno predstavlja vaš glavni adut. Očekuju vas uspješni rezultati na različitim stranama i napredovanje. Potrudite se da proširite svoje saznajne vidike.

ZDRAVLJE: Dosta dobro i bez problema.

 

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Ovaj period neće zakazati po broju prilika i mogućnosti koje vam se pružaju u ljubavnoj vezi. Uostalom, ljeto je tu na vratima, pa i slobodni Rakovi i Račice mirne duše mogu planirati svoje ljetne avanture. No, mogli bi biti uhvaćeni u sitnim lažima koje iz specifičnih razloga mogu izazvati veliku buru u njihovim životima. Pažljivo!

POSAO: Imate utisak da se nalazite u delikatnoj situaciji, jer čini vam se da trpite zbog nečijeg osporavanja ili zbog sukoba oko poslovnih interesa. Nasreću, to je prolazna faza. Nemojte gubiti samopouzdanje i kontrolu nad važnim događajima.

ZDRAVLJE: Pijte više tekućine.

LAV (23.7 – 22.8)

LJUBAV: Mnogi Lavovi u vezama bi u narednom periodu mogli da svojem odnosu sa partnerom dadnu neku novu dimenziju, neki čar koji bi osvježio ljubav. To može biti neki jednostavan poklon, na primjer. Vaš partner će vam, vjerovatno, istom mjerom i uzvratiti. Što se slobodnih tiče, neka se spreme za jedno novo i nadasve ugodno poznanstvo

POSAO: Nalazite se u kreativnoj fazi i važno je da jasno definišete svoje poslovne ciljeve u dogovoru sa pouzdanim saradnicima. Pažljivo provjeravajte nove informacije na poslovnoj sceni kako biste ostvarili svoje dugoročnije planove. Sretno!

ZDRAVLJE: Pripazite se, otiđite na pregled.

DJEVICA (23.8 – 22.9.)

LJUBAV: Većim dijelom narednog perioda osjećat ćete aktivan utjecaj ličnih planeta Marsa i Venere, čemu ćemo pridodati i utjecaj Urana. Oni malo ekstravagantniji među vama to će manifestirati svojim partijanerskim ponašanjem, dok će oni suzdržaniji osjećati jak poriv za ljubavnim događanjima, praktički do razine potrebe za – avanturom.

POSAO: Nemojte dozvoliti da vas opterećuju neka sporedna dešavanja – pažljivo odaberite svoje prioritetne ciljeve i budnim okom pratite sva nova dešavanja na poslovnoj sceni. Očekuju vas pozitivne promjene i mogućnost za usavršavanjem. Samo naprijed!

ZDRAVLJE: Opasnost od crijevnih parazita i viroza.

 

VAGA (23.9 – 22.10)

LJUBAV: Prihvatite – prošla godina bila je puna iskušenja za vas, ali uspjeli ste bar u određenoj mjeri napredovati kao osoba. Ojačali ste i postali mudriji. Odnos s partnerom zbog toga je patio i/ili bio pod velikim pritiskom, ali čini se kako vi samo tako učite važne lekcije. Koliko god frustrirajuće zvučalo, to vas je gurnulo do tačke s koje nema povratka. Istrpite.

POSAO: Imate dovoljno energije i stalo vam je da poboljšate svoj materijalni status. Zbog toga poslovima prilazite vrlo selektivno i tražite dobru priliku. Aktuelna dešavanja na poslovno-finansijskom polju, procjenjujete na osnovu kriterija vrijednosti. Samo tako nastavite

ZDRAVLJE: Problemi sa cirkulacijom i trnjenjem ekstremiteta.

 

ŠKORPIJA (23.10 – 21.11)

LJUBAV: Prvi dani ovog perioda neće baš prečesto izmamiti osmijeh na vaše lice. U ljubavnom žviotu događat će se stvari koje biste radije zanemarili ili odmah zaboravili. Otrpite i izdržite, a najviše zato što već za nekoliko dana počinje vrlo povoljno razdoblje kad će se sve okrenuti u pozitivu i okolnosti vam donijeti lijepe ljubavne prilike.

POSAO: Sposobnost dobrog zapažanja ili vještina brzog prilagođavanja u novim uslovima, mogu da vam obezbijede različite nagrade i napredovanje na poslovnoj ljestvici. Važno je da se pravilno nametnete u društvu saradnika. Budite mudri i strpljivi!

ZDRAVLJE: Opustite se – sve je u redu!

 

STRIJELAC (22.11 – 21.12)

LJUBAV: Bit ćete jako otvoreni za ljude i lako ćete sklapati nova poznanstva. U takvim okolnostima mnogi samci će vjerovatno naći srodnu dušu. Krećite se među ljudima i rezultati neće izostati. Manje povoljne prilike za ljubav, više vezanosti uz kuću i dom, te poneku ljubavnu brigu, donose dani pred kraj ovog perioda.

POSAO: Uz prikladan stil i upornost, moguće je da ostvarite svoje poslovne ciljeve. Mudrost je samo prepoznati pravi trenutak za uspješnu akciju. Posvetite pažnju i novim poslovnim temama i razmislite o savremenijim idejama u poslovanju. Sretno!

ZDRAVLJE: Odlično!

JARAC (22.12 – 20.1)

LJUBAV: Cijeli ovaj period ćete malo-pomalo nadograđivati ono što ste dosad ostvarili u ljubavnom životu. Vezani će njegovati svoju vezu na najbolji mogući način i u tome će biti vrlo uvjerljivi. Oni koji su još sami neće osjećati pritisak, nego će ispravnim pristupom i s dovoljno spontanosti i snage znati pristupiti osobama do kojih im je stalo.

POSAO: : Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja – skoncentrišite se na svoje ciljeve i aktivno pratite trend novih događaja. Pokažite dobru volju i spremnost na različite promjene ili na usavršavanje. Sretno!

ZDRAVLJE: Što više odmora!

 

VODOLIJA (21.1 – 18.2.)

LJUBAV: Oni koji su skloni da često mijenjaju partnere, flertuju, ili su nesigurni u svoj izbor, postat će još manje stabilni, jer će izazova biti mnogo. To će biti naročito naglašeno kod onih Vodolija čiji posao podrazumijeva kontakte sa strancima, umjetnicima, osobama koje često putuju. Pokušajte razvijati samokontrolu!

POSAO: : Pazite da nešto ne uzimate na tuđe ime, kredit, kola, da ne budete nekome žirant, jer se situacija može iskomplikovati. Prvo razradite taktiku, nađite dobre finansijske konsultante, pa se upustite u veliki projekt koji će biti u “igri“.

ZDRAVLJE: Čuvajte se brze vožnje.

RIBE (19.2 – 20.3.)

LJUBAV: Ako spadate u one Ribe koje su duži period bile suočene sa raznim sumnjama, dilemama i problemima, kako zdravstvene prirode tako i u okviru ljubavnog i porodičnog života, bit ćete spremni da sada nešto “presiječete“. To će biti dobro i za vas i za sve osobe sa kojima ste bili u emotivnoj vezi, jer ćete svakog postaviti na svoje mjesto.

POSAO: Imate šanse da preko posla zaradite mnogo, ali je potrebno da napravite veliki zaokret i da osjetite u kom grmu leži zec, tj. novac. Mnogi će imati priliku da idu na stručno usavršavanje, neko ko ih cijeni pružit će im šansu i većina Riba će to umjeti i da iskoristi.

ZDRAVLJE: Mogućnost opekotina.