Dvosedmični horoskop: Bikove očekuju ljubavna iznenađenja, Vodolije u Novu godinu ulaze samouvjereno

Kao vazdušni znak, Blizanac je zaokupljen svim aspektima uma. Kao i drugi vazdušni znaci poput Vage i Vodolije, Blizanci imaju potrebu da koriste svoj um ne samo za ideje, nego i istraživanje svijeta oko njih. Blizanac mora sebi da postavlja životno komplikovana pitanja da bi se razvijao i rastao. Znak Blizanac znači da ponekad ljudi rođeni u ovom znaku imaju osjećaj da im druga polovina nedostaje, pa je uvijek traže u prijateljima, mentorima ili saradnicima

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

 

LJUBAV: Nakon dosta bure, samoće i nervoze, ulazite u period stabilizacije emotivnog života. Vaš interes za partnera postat će izraženiji. Već od približit ćete se partneru. Malo više pažnje, nježnosti i komunikacije stabilizirat će vašu vezu.

POSAO: Pred vama je uspješan poslovni period. Vrlo mirno i samouvjereno ćete ostvarivati svoje poslovne planove. Saradnici će vam znatno pomoći i sada se potpuno možete osloniti na njihovu podršku.

ZDRAVLJE: Zadovoljavajuće.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Za one u braku i stabilnim vezama ovo je vrijeme nježnosti i darivanja. U ovom periodu nećete žaliti na poklone, izlaske, provode… Slobodni će upoznati zanimljivu osobu, sa kojom će poželjeti avanturu. Ali, neće to biti baš tako. Ta osoba će vam zavrtjeti pamet, promijeniti vaše ciljeve i planove.

POSAO: Konačno ćete se sa manje opterećenja posvetiti poslu. Nesporazumi sa šefovima i saradnicima su prošlost. Sve će to utjecati da vam energija bude u porastu, a autoritet na cijeni. Vi ćete uz manje truda uspješno završavati svoje poslove.

ZDRAVLJE: Mogući problemi s kožom.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: U ljubavi vas očekuju novi izazovi, avanture i romantika. Oni u vezi i braku bit će odlučni u želji da se usklade sa partnerom. Ipak, ne zavisi sve od njih. Uvidjet ćete to kada vam partner otvoreno iznese svoje zamjerke. Kazat će da nema povjerenja u vas. Iskrenost sa vaše strane je neophodna.

POSAO: Pred vama je uspješan poslovni period. Povoljnije okolnosti na radnom mjestu će vam dati dosta razloga za dobro raspoloženje i optimizam. Neizvjesnost koja vas je pratila u proteklim sedmicama zbog poslovnih rizika sada će popustiti i primit ćete povoljnije informacije.

ZDRAVLJE: Izgledate odlično i osjećate se dobro!

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: U ljubavnom životu vas očekuje prijatno iznenađenje. Voljena osoba će vas obasipati nježnošću, pažnjom, strašću. Slobodni bi mogli upoznati zanimljivu osobu iz drugog grada ili države, sa kojom se neće sve završiti na avanturi.

POSAO: Ovo će biti zanimljiv i vrlo uspješan period za vas. Bit ćete kreativni, dobro raspoloženi, društveni i vrlo poticajni za svoju okolinu. Poslovne okolnosti bit će dosta povoljne tako da ćete sa lakoćom izvršavati svoje svakodnevne obaveze.

ZDRAVLJE: Obratite pažnju na stare tegobe.

BLIZANCI (22.5. – 21.6)

LJUBAV: Nemojte se zavaravati da vam u emotivnom životu cvjetaju ruže. Očekuju vas manji nesporazumi sa voljenom osobom. Isključivi krivac ste vi, jer ste nestrpljivi i nemate dovoljno razumijevanja za partnera.

POSAO: Naglašene su povoljne poslovne i društvene prilike koje će ubrzati ostvarenje vaših poslovnih planova. Sada možete učiniti značajnije pomake u radu. Prilike za uspjeh će se pojaviti u onim poslovima gdje ih ne očekujete, pa ćete i sami biti prilično iznenađeni.

ZDRAVLJE: Još uvijek ste previše napeti!

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Pred vama je relativno miran ljubavni period. Kao da ste siti svega. Porodični i ljubavni život neće vas previše okupirati. Najviše slobodnog vremena provodit ćete u društvu nekoliko bliskih prijatelja. Sigurni ste u osjećaje partnera i trenutno zanemarujete vaš odnos.

POSAO: U posljednje vrijeme ste propustili neke dobre prilike u poslu, a sada imate mogućnost da to nadoknadite. Novčani planovi polako ulaze u centar vaše pažnje, a ako želite uspjeh morate uložite dosta truda.

ZDRAVLJE: Nervoza i mučnine.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Ako ste do sada bili zbunjeni i neodlučni prema partneru, sada će vaši osjećaji postati snažniji i jasno ćete znati šta želite. Partner će biti prijatno iznenađen promjenom u vašem ponašanju. I sa njegove strane pozitivne promjene možete u prvim danima januara.

POSAO: Krajnje je vrijeme da prestanete odgađati svoje poslovne aktivnosti, jer saradnici i šefovi neće još dugo tolerirati vaša kašnjenja i nemarnost. Pokušajte završiti što više poslova i ništa od svojih obaveza nemojte odgađati.

ZDRAVLJE: Mogućnost infekcija ili prehlada.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Svojim postupcima ili odlukama možete potaknuti burna dešavanja u emotivnom životu. Postat ćete samosvjesniji i od partnera ćete direktno tražiti da poštuje vaše želje. To može narušiti vašu ljubavnu vezu ako između vas i partnera ne postoji povjerenje. Ako je vaš odnos stabilan, bit ćete izrazito zadovoljni promjenama.

POSAO: U ovom periodu poslovne okolnosti bit će povoljnije i lakše ćete se snalaziti u radu. Bez mnogo poteškoća ćete riješiti probleme vezane za vaš status na poslu. Zbog dosadašnjih rezultata dobit ćete priliku da radite odgovornije poslove.

ZDRAVLJE: Stabilno.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Potreba za novim doživljajima i emotivnim stimulacijama potpuno popušta, sada se osjećate smirenije i stabilnije. Bit ćete zadovoljni u sigurnom i stabilnom ljubavnom odnosu. Izgubit ćete interes za kontakte sa novim ljudima, a društveni život će vas opterećavati.

POSAO: Kako vam u posljednje vrijeme mnogo toga nije polazilo za rukom, krajnje je vrijeme da se okrene kolo sreće. U ovom periodu ćete uspješno rješavati manje poslovne probleme. Ukazat će se prilika i za nove poslovne aranžmane i izazove.

ZDRAVLJE: Nervoza. Što više šetnje i rekreacije!

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Vaša ljubavna veza ostat će stabilna i harmonična, partner će vas podržavati i pomoći vam u rješavanju manjih poslovnih nedoumica i porodičnih problema. Konačno možete da odahnete, jer će se neki dugogodišnji porodični nesporazumi izgladiti.

POSAO: Uprkos osjećaju da ste preopterećeni poslom pokušajte zadržati kontinuitet u radu i nemojte zapostavljati svoje obaveze. Još uvijek niste u najboljem poslovnom periodu, ali nemojte odustajati od svojih zamisli i planova, samo smanjite radni tempo.

ZDRAVLJE: Prekontrolišite masnoće i pritisak.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Pred vama je uzbudljiv ljubavni period, u kojem će se situacija mijenjati skoro iz sata u sat. Sve će vas to oduševljavati, ali i uznemiravati. Osjećaji će vam biti snažni, nećete se moći najbolje kontrolisati. Nemojte zbog trenutnih strasti narušavati stabilnost stalne veze ili braka.

POSAO: Naglašena je bolja finansijska situacija što će popraviti vaše raspoloženje. Nepogriješivo ćete znati šta treba poduzeti u poslu i koji pravac treba zauzeti. Vaš energetski potencijal je u porastu, pa ćete lakše i jednostavnije ostvarivati zamišljeno.

ZDRAVLJE: Nesanica. Posjetite zubara.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Ulazite u period bespotrebnih strahova i sumnji prema voljenoj osobi ili simpatiji. Vaš emotivni život kao da zamire. Potrajat će to sve do sredine mjeseca. S dosta pesimizma ćete razmišljati o budućnosti vašeg odnosa. Voljena osoba će vam dokazati da nemate razloga za takvo raspoloženje.

POSAO: Iako ste se dokazali kao uporan i savjestan radnik, u ovom periodu nastojte svoje poslovne i društvene obaveze što prije završiti. Pripazite na izgovorene riječi, jer nepormišljenim izjavama možete stvoriti nepotrebne probleme.

ZDRAVLJE: Iscrpljenost i nervoza.

(aura.ba)