Dvije godine su Zoran i Dragana R. bili u sretnom braku, a onda je sve krenulo niz brdo: OTIŠLI KUMI NA VEČERU, A VRATILI SE SA MAGIJOM ZA RASTANAK

Redovno su se obilazili kao najrođenijin rod, a da ni Zoranu, ni Dragani nije bilo ni na kraj pameti kako njihova kuma želi da ih rastavi i da na Draganino mjesto „useli“ svoju sestru. U tom je i uspjela, ali na kratko. Ispriječio im se bijeli mag Ado Sarajlija…

Dragana i Zoran R. sa Pala ponovo uživaju u bračnoj luci, očekuju najradosniji trenutak da se nazovu roditeljima. A samo prije sedam mjeseci oni su na svoju ljubavnu priču, kojoj su se divili svi koji su ih poznavali, bili stavili tačku. Zoran je otišao, napustio bračnu luku bez puno priče i objašnjenja. Doduše jedno vrijeme su se svađali, bilo je i batina, a onda se on pokupio i otišao.

„Preko noći je moj Zoran postao drugi čovjek. Divljao je, bio nervozan, agresivan… za sve je imao zamjerke i za sve sam ja bila kriva. Na kraju je otišao iz stana. Samo mi je rekao da ne može samnom da dijeli ni zrak, a kamoli krevet.

Mislio je da glumim

Drama je počela početkom januara ove godine, a uspješno je riješena početkom aprila. Za neke je tri mjeseca kratak period, ali za Draganu su bili vječnost. Tim prije što je za agoniju kroz koju je prošla najmanje kriva.
Dragana i Zoran su bili nerazdvojni sa svojim kumovima. Družili su se skoro svakodnevno i potpomagale jedna drugu. No, gedno su se prevarili. Iako su njih dvoje mislili da imaju najvećeg prijatelja, tek će kasnije shvatiti da je kuma bila dobro maskirana.

Njih dvije toliko su se zbližile i sprijateljile, da se moglo govoriti skoro o sestrinskoj ljubavi. U njenu vjernost i dobronamjernost Dragana se, kaže, bila spremna zakleti i pred Bogom. Nažalost, bila je u krivu. Pozadina njihovog prijateljstva izašla je na vidjelo za Božić početkom ove godine.

„U popodnevnim satima smo bili u posjeti kod kumova. Počastrili smo se, opustili, čestitali praznik. Moj Zoran je bio oduševljen njenom tortom, a ona nam je nekoliko šnita upakovala da ponesemo kući. Tako je i bilo. Te večeri su nam trebali doći u goste

Zoranovi brat i snaha. Došli su, ali sam se skoro onesvijestila, noge su me izdale. Vrtoglavica, gušenje… Nisam ih mogla dočekati niti uživati u porodičnom prazničnom okupljanju, već sam otišla u spavaću sobu. Zoran te večeri ni da me pogleda. Kada su otišli brat i snaha rekao mi je nekoliko jako teških riječi, okrivljujući me da glumim i da nije lijepo da mu tako dočekujem brata.

Ja sam i narednih dana se loše osjećala. Čudni bolovi i nagoni za povraćanje, javljali su se svakodnevno. Prestala sam i na posao ići. Lijekovi, terapije, čajevi… nisu pomagali – kaža naša sagovornica. Pomislila je da je u drugom stanju, jer su na tome radili.
Ali, nije bila trudna. I zbog toga je bila prekorena od Zorana. Nazvao je „glumicom“.

„Bila sam i na medicinskim pretragama, svi su nalazi bili uredni. Ljekari su to pripisivali stresu zbog sve učestalijih svađa s mužem. Mi smo zaista u tom periodu bili kao rogovi u vreći.

Željela je moga muža za svoju sestru
Umjesto da pomogne svojoj supruzi Zoran je napustio njihov zajednički dom. Dragana se vratila roditeljima.

„Pale su, ipak, malo mjesto. Ubrzo su do nas stigle priče kako moj Zoran uživa sa sestrom naše kume. Rada je bila nekoliko godina mlađa od mene i nije bila na dobrom glasu kao djevojka.

Tada je moja majka kontaktirala Adu Sarajliju, prvo telefonski, a onda susretom u četiri oka. Najmanje smo očekivali ono što nam je on kazao, ali ispostavilo se da nam je otvorio oči i spasio naš brak.

„Osoba koju smatrate sestrom vam je unijela magiju. Bili ste kod nje na veselju, jeli i pili. Neku hranu ste ponijeli kući, a u toj hrani je magija za rastanak. Zato je svako od otišao svojim putem. Osoba koja je to vama napravila ubrzo će imati velike zdravstvene tegobe, a sve je to uradila da bi izašla u susret svojoj sestri – objašnjavao je Ado Sarajlija.

Nije bilo teško nakon ovoga služiti mozaik. Jasno mi je bilo da je riječ o mojoj vjenčanoj kumi. Najjači „dokaz“ je bio da je upravo tih dana otkriven joj rak na ženskim organima.

Trebalo je odraditi rituale i tretmane za čišćenje svih negativnosti iz okruženja ali i organizma i Dragane i Zorana. Na svu sreću nisu dgo trajali, mada je bilo malo teže ukloniti magiju iz Zoranovog okruženja, jer on je već uživao sa kuminom sestrom.

„Uspjelo je preko Zoranove garderobe, ali i preko Adine vode koju sam posula kradom da me niko ne vidi po kuminom dvorištu. Uh kako sam se tome radovala i kako sam željela da joj se zlo vrati – kazuje Dragana.

„Ado Sarajlija me je lišio muka nakon pet tretmana. Bilo je to krajem marta i početkom aprila. Već krajem aprila Zoran i ja smo se izmirili. Sve sdam mu ispričala, sve mu je jasno. Ne krivim ga, ljubav je pobijedila. Ostala sam i u drugom stanju. Hvala Adi Sarajliji, kumo prokleta bila – poručuje Dragana R.