Dva prirodna sastojka za čuvanje sjajne i mladolike kože lica

Kokosovo ulje dobiva se iz kopre, sušenog mesa kokosova oraha. Osnovni sastojak kokosova ulja je  laurinska kiselina koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas tako štiti od mnogih bolesti. Inače, jedini drugi izvor laurinske kiseline jest majčino mlijeko pa je jasno da je riječ o uistinu važnoj namirnici.

Drugi sastojak kokosova ulja je  kaprilna kiselina koja potiče razvoj dobrih bakterija pa je riječ i o dobrom probiotiku.

Nadalje, kokosovo ulje učinkovito je kod noktiju i zanoktica; a često se rabi i za stopala kako bi se omekšala gruba koža. Neizostavno je i u borbi protiv suhoće kose.

Kokosovo ulje možete upotrijebiti i kao piling za lice koji će vam kožu održati nahranjenom i glatkom.

U manjoj posudi pomiješajte jednaku količinu sode bikarbone i kokosova ulja. Po jedna kašičica bit će dovoljni za piling lica, a po pola šoljice za piling tijela.

Zagrijte smjesu u mikrovalnoj peći ili na šporetu kako biste dobili glatku ujednačenu smjesu. Potom je ohladite i ostavite u hladnjaku da se dodatno učvrsti.

Nanesite smjesu potom na lice ili tijelo i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Masirajte lice i tijelo kružnim pokretima, a zatim temeljito isperite.

Navedeni piling možete izvesti dvaput sedmično.