Dušan V. iz Viteza: Četiri supruge – četiri sponzoruše

Ispostavilo se da mi, pored takvih prijatelja, neprijatelji nisu ni bili potrebni. A ja mislio kako mi život dijeli loše karte. Tražio krivca u sebi. Svi su se oni u međuvremenu oženili, dobili djecu i mene tapšali po leđima, govoreći kako sam uspješan jer svaku noć provodim s drugom ženom. A to su i htjeli. Da starost dočekam sam.

– Ti si poput vina. Što stariji – to bolji. Kako ti samo polazi za rukom voditi svaku noć drugu ljepoticu u krevet – govorili su mi prijatelji, radne kolege, rodbina.

– Tražili su savjet, pitali kakve trikove koristim. Htjeli su znati čime osvajam ženska srca. Romantičnim porukama, cvijećem, skupocjenim poklonima….? Uvijek sam izmišljao drugčije odgovore jer, pravu istinu sam tajio od drugih. A istina je bila sljedeća – uprkos brojnim ljubavnim vezama, moje je srce bilo prazno, a duša pusta – započinje svoju ispovijest Dušan V., (43) iz Viteza.

Koliko je govorljiv na temu ljubavi, toliko je škrt na riječima kad treba govoriti o svemu ostalom. Otkriva tek toliko da je uspješan biznismen koji svoje poslove obavljau nekolicini evropskih gradova gdje posjeduje kuće, stanove, ljubavnice i bivše žene. Bilo ih je čak četiri.

– Samo o ženama želim govoriti. Posao i sve drugo – neka ostane po strani – naglasio je Dušan.

– Prvi put sam stao pred matičara u 23 godini. Brak je trajao devet mjeseci. Trudio sam se ali nije išlo. Šta tačno, nisam znao, jednostavno nam se nije dalo. Dvije godinekasnije, bio sam opet oženjen. Izdržao sam “zarobljen” u drugom braku cijelih 17 mjeseci. Zakleo sam se da nema više brakova i okrenuo se avanturama bez obaveze. No, nije me to ispunjavalo. Htio sam porodicu, nasljednika kojem ću ostaviti svoje bogatstvo. Želio sam sina, barem trojicu. I isto toliko kćeri. Kako nemam brata, a stričevi imaju samo kćeri, važno je bilo nastaviti lozu, produžiti prezime. I tako, gonjen vlastitom ali i željom mojih roditelja, opet sam se oženio. Taj je brak trajao najkraće od svih. Otkrio sam da me žena vara, obilato trošeći moj novac na sve muškarce koji su je željeli zadovoljiti. Bila je nimfomanka i šopingholičarka. Plus dobar lažljivac. Govorila je da i sama silno želi djecu, a ja sam joj slijepo vjerovao svedok joj u neseseru nisam pronašao kontracepcijske pilule. Poslije sam saznao i zaljubavnike, pa je i tom braku došao kraj.

-Po četvrti put, Dušan se oženio prije četiri godine. Milena, njegova posljednja žena, činila se sjajnim izborom.

– Poticala je iz velike obitelji. Mlađa od mene 15 godina. Lijepa, fino odgojena. Nisam bio zaljubljen, ali mi to više nije igralo presudnu ulogu. Samo da se skrasim, porodicu začnem – mislio sam.

– Nažalost, prvi izgled zna da prevari, a mene je prevario itekako. Milena je željela putovati i raditi. Nagovarala me da je zaposlim u jednoj od svojih podružnica. Položila je vozački ispit, mojim novcem kupila bjesno auto. Trpio sam njeno ludovanje nekoliko mjeseci. Pomirio sam se sa sudbinom, unaprijed znajući ishod. Opet sam ostao sam – prisjeća se Dušan.

Nakon još jednog neuspješnog braka i razočarenja ženama od koje je svaka bila proračunata sponzoruša, Dušan je odustao od traženja srodne duše.

– Nema više svadbi. Niko me neće uspjeti nagovoriti na taj korak, pa ni moji očajni roditelji. Ako treba usvojit ću dijete ili unajmiti surogat majku da ga rodi – odlučio sam.

Saznajemo ipak da je odluka pala u vodu. A evo šta je nagnalo Dušana da promijeni sebi dato obećanje.

– Vidite, odvajkada postoji kod čovjeka potreba da definiše pojmove „prirodno“ i „natprirodno“. Na svojevrsnu potragu u pokušaju da odgonetnem da li u mom životu ima nešto neprirodno, poveo me moj otac. Naime, za vrijeme jedne od naših partija šaha u kojima smo obostrano uživali, otac se opet dotakao mog ljubavnog života. S tugom u glasu se žalio kako nema unuka kojemu bi prenio svoje šahovsko umijeće.

– Kao da nas je neko prokleo. Ti si nam bio jedina nada za produženje loze – jadao se moj stari, a ja sam dugo ostao zamišljen nad tim riječima. Nisam vjerovao u prokletstva, ali sam odlučio malo preispitati svoje postupke, dotadašnji život. Možda sam se na nekom ogriješio – posumnjao sam.

Tragom novonastalih sumnji, Dušan je stigao do vidovite Melite. Zakazao termin i uredno na vrijeme se pojavio na seansi proricanja sudbine iz karti.

  • Nisam htio okolišati ni razvlačiti s odlukom da saznam prati li me kakva kletva. I gle čuda – pratila me.

– Nemaš sreće u ljubavi. Nezadovoljan si životom. Želiš brak, porodicu, no, jedini uspješan brak koji imaš je onaj s tvojim poslom. No, to što si radoholik i uspješan poslovni čovjek, nije razlog neuspješnom privatnom životu. Krivi su tvoji prijatelji – otkrila mi je ova vidovnjakinja.

– I tako, malo po malo, saznao sam cijelu istinu. Ispostavilo se da, dok sam ja gledao da ugodim svima i budem što bolji, oko mene se polako ali sigurno stvarao krug smutljivaca. Radilo se o sve samim, probranim kvarnjacima. Lezihljebovićima koji su se poslužili magijom kako bi me uništili.

– Saznao sam da su se prvo okomili na posao, želeći me magijom stjerati na prosjački štap. Gatara od koje su tražili ovu uslugu nije umjela udovoljiti njihovim željama. Ali znala je nešto drugo. Uništiti mi ljubavnu sreću.

– Ispostavilo se da mi pored odanih prijateljanijeni bio potrebanneprijatelj. A jamisliokako mi životdijelilošekarte. Tražiokrivca u sebi. Svisu se oni u međuvremenuoženili, dobilidjecu, a menetapšalipoleđima, govorećikakosamuspješanjersvakunoćprovodim s drugomženom. A to suihtjeli. Da starostdočekamsam. Da vrijemeumjesto s djecomprovodim s njima. Da novacumjestonasvoju, trošimnanjihovudjecu. Štosamičinio. Bio samvišenegovelikodušan. Na prijatelje, njihoveženeidjecusampotrošiocijelomalobogatstvo. Nemaveze, ne žalimzatim.ŽalimštoprijenisamsreoMelitu. Otvorila mi je oči. Dalazaštitnetalismane, uradilatretmanekojisu me oslobodilinevolje u kojusamzapao.

– Da njen rad djeluje, osjetio sam veoma brzo. Kao da me neko pustio s lanca, poletio sam u život. Oslobodio sam se balasta zvanog ljubavnice. Dva mjeseca poslije, već sam bio u “ozbiljnoj” vezi s jednom svojom uposlenicom. Ne znam kako je prije nisam primijetio. Ponudio sam joj brak, a ona je spremno pristala. Oduševilo me što je predložila da napusti posao i posveti se porodici. Odmah je počela s uređivanjem dječije sobe, što me posebno oduševilo.

– Nakon 11 mjeseci provedenih u braku, postao sam otac trojki. Dječak i dvije djevojčice. Brak je protkan uzajamnim poštovanjem i ljubavi. Čujem neke šale na svoj račun da sam škrt i da ne želim unajmiti dadilje da nam pomognu, ali, vlasnici tih šala ne znaju koliko dugo sam čekao na ovaj momenat. Kakva dadilja, djecu ne ispuštam iz ruku. Oni su moje najveće bogatstvo. A supruga je opet trudna. Izgleda  – ovog puta blizanci. Znat ćemo uskoro. Možda tad i unajmim dadilju…

Jedina u BiH, Melita regresoterapeut: Regresija: bezbjedan način za rješavanje svih problema!

Već duže od dvije decenije, Sarajka Melita pomaže ljudima u rješavanju životnih problema, a njeni klijenti joj ne dolaze na osnovu plaćenih reklama jer ova mlada i šarmantna žena ne voli publicitet. Njoj klijenti dolaze na osnovu preporuka osoba koji su koristili njene usluge. Dar za proricanje sudbine i pomaganje drugima, Melita posjeduje od rođenja.

– Išlo je spontano, jedno je vuklo drugo. Svoj dar sam usavršavala studirajući stručnu literaturu, zatim sam prošla edukaciju u Njemačkoj usavršivši sve srodne grane okultizma, s posebnim osvrtom na sudbinske karte, astrologiju, regresoterapiju i Ljubičasti plamen – kaže Melita.

– U proricanju sa sudbinskim kartama mogu tačno odrediti događaj koji će se desiti, vidjeti težinu dešavanja, vrijeme kad će se taj događaj desiti, te vidjeti da li se može unaprijed intervenirati da bi se taj događaj ublažio ili u potpunosti izbrisao. Mnogo puta, u mojoj dugogodišnjoj praksi, uspijevala sam vidjeti budući događaj i promijeniti ili preusmjeriti njegov tok – pojašnjava Melita.

– U srednjem vijeku alhemičari su pokušavali da pretvaraju metale u zlato, upotrebljavali su toplotu da bi razdvojili fino od grubog. Oduvijek je bilo alhemičara koji su istraživali i koji nisu tražili fizičku nego duhovnu dobrobit. Istraživali su kako transformirati sebe u duhovnija bića tako što će postati puni ljubavi, mudriji i milosrdniji. Metoda Ljubičastog plamena ima mogućnosti da doprinosi toj promjeni, transmutirajući negativne elemente unutar svakog čovjeka, što znači da je u stanju da svu negativnu energiju pretvori u pozitivnu energiju.

Ljubičasti plamen ima jedinstvenu sposobnost transformiranja straha u hrabrost, nemira u mir i mržnje u ljubav. Zbog toga je znanje o Ljubičastom plamenu bilo cijenjeno kroz stoljeća.

Ljubičasti plamen je jedinstvena duhovna energija koja može ubrzati duhovni razvoj. Ona može iscijeliti emocionalne i fizičke probleme, poboljšati vaše odnose, pomoći vaš duhovni rast ili jednostavno učiniti život lakšim. Plamen je suština jedinstvenog duhovnog svjetla. Mistici svih razdoblja bacili su pogled na “duhovni spektar” iza “fizičkog spektra”. Ljubičasti plamen dolazi iz ljubičaste zrake, koja ima kvalitete milosrđa, opraštanja, slobode i transmutacije.

Šta zapravo radi, šta može ljubičasti plamen? Da li ste oduvijek željeli pronaći način na koji bi mogli izbrisati svoje prošle greške?

Vi se ne možete vratiti natrag u vremenu, ali ljubičasti plamen ima snagu izbrisati uzroke  posljedice, čak i sjećanje na naše prošle greške. Ljubičasti plamen mijenja negativnu energiju u pozitivnu, tamu u svjetlo, “sudbinu” u mogućnosti. Plamen također briše  “lošu karmu” naših grešaka. Naše prošle akcije, dobre i loše, vraćaju se nama. To je zakon karme. Taj opći kozmički zakon zapovijeda da sve ono što radimo čini puni krug do naših vrata da bi razriješilo (rastvorilo), jednostavno, što ide u krug, vraća se u krugu.

Općenito, većina ljudi mora platiti svoje dugove životu ili “uravnotežiti” svoju karmu nesebičnim zalaganjem i pomaganjem drugima, radeći kroz nesreće na svom putu ili prolazeći kroz bolesti ili ostale oblike osobne patnje. Ali sa Ljubičastim Plamenom ne treba biti tako. Ljubičasti plamen je u mogućnosti transmutirati ili ublažiti našu negativnu karmu prije nego što dođe natrag do nas.

Plamen može pomoći iscijeliti uzroke mnogih psihičkih problema – emotivno bolnih iskustava koja mogu ići u rano djetinjstvo, čak u prošle živote. Ožiljci starih rana i bolna sjećanja mogu biti iscijeljeni i rastopljeni upotrebom Ljubičastog plamena. St.Germainov doprinos je bio vrlo značajan. On je glavni Majstor koji je promaknuo objavu i upotrebu Ljubičastog Plamena čovječanstvu.

St.Germain je rekao: „Upotreba ovog Ljubičastog Plamena koji sagorijeva sve negativne i loše stvari je vrednija i tebi i cijelom čovječanstvu, nego sve bogatstvo, zlato i dragulji ovog planeta”

TEST: Provjerite treba li vam regresija

Da li vam se nekada desilo da se nađete više puta u sličnoj situaciji, da srećete isti tip ljudi, da su vam svi partneri manje-više isti, a veze vam propadaju? Na poslu vam se uvijek isto dešava ma koliko puta promijenili posao i okruženje? Na kraju shvatite da je obrazac događaja uvijek isti. pa onda pitanje: “Bože, šta sam ja tebi zgriješio/la? Zbog čega me kažnjavaš?“

Ne, to nije kazna. To je KARMA. Karma je riječ je na sanskrtskom i znači djelovanje, kretanje, motivaciju za pokretanjem dešavanja. Izrazom karma govori se o zakonu uzroka i posljedice, odnosno utjecaju određene akcije na buduće događaje, kako za nas tako i za našu okolinu.

REGRESIJA je bezbjedan način da otkrijete i razriješite upravo ovakve stvari koje su vam jako važne u sadašnjosti i u budućnosti.

Imate probleme u ljubavi, braku, vezi, odnosima sa partnerom

Stalno vam se ponavljaju situacije u životu: npr dobijate otkaze, svi poslovi vam propadaju, sve veze isto završavaju…

Teško ste bolesni, ne znate kako da se nosite sa svojom bolešću ili se bojite smrti.

Imate strahove, traume koje ne možete da prevaziđete, teškoće sa spavanjem …

Nemate svoju svrhu, ne znate šta i kako dalje, nemate volje za život…

Problemi u odnosima  sa najbližima, roditeljima, braćom, sestrama, partnerom…

Niste sigurni u izbor partnera, posla, mjesta stanovanja…

Ne osjećate unutarnji mir, mislite da imate problema sa nečim nadnaravnim…..

Već i jedan od ovih razloga dovoljan je da se podvrgnete ovoj metodi. Regresoterapija se prvenstveno praktikuje obavljanjem razgovora, te detaljnom analizom situacije ili događaja koja podrazumjeva niz posebnih metoda da bi se jasno i tačno sagledali događaji i situacije iz prošlosti, sadašnjosti i na taj način imamo uvid za događaje i situacije u budućnosti.