Dupli užitak: PROBAJTE PUNJENE PLJESKAVICE

Ako još niste, probajte punjene pljeskavice prema ovom receptu:

Sastojci: 50 dag mljevenog miješanog mesa, 10 dag naribanog sira trapista, 2 glavice luka, 3 čehne bijelog luka, 2 jaja, 1 kiseli krastavac, 2 grančice peršinovog lista, 1 kašika senfa, ulje, biber, so

Priprema:
Bijeli luk i peršunov list nasjeckajte i pomiješajte, pa polovicu smjese dodajte mljevenom mesu. Zatim mljevenom mesu dodajte nasjeckani luk, jaja, posolite, pobiberite i izmiješajte. Od ove smjese oblikujte osam pljeskavica veličine dlana.

Naribanom siru dodajte drugu polovicu nasjeckanog bijelog luka i peršunovog lista, sitno narezani krastavac i senf, pa izmiješajte. Zatm na četiri pljeskavice stavite ovu smjesu sa sirom, pa ih poklopite s onim praznim pljeskavicama, a ivice čvrsto stisnite.

Stavite ih na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s jedne i druge strane da lijepo porumene. Također, možete ih ispeći i u tavi. Pljeskavice poslužite sa nasjeckanim lukom, ajvarom… ili prilogom salatom po želji.