ĐUMBIR – Supernamirnica koja otklanja znakove stresa i pegla bore

Đumbir, odnosno ekstrakt đumbira kako pokazuju istraživanja, za samo 3 sedmice čini gotovo nemoguće – značajno pegla kožu na kojoj su vidljivi znakovi stresa i celulita

Izgled kože je jedan od naših najvažnijih faktora za mladolikost i ljepotu. Zbog toga je potreba za što boljom i savršenijom kožom u stalnom porastu, kako kod žena, tako sve više i kod muškaraca.

Sve se više ulaže u istraživanja koja bi dala odgovor na pitanje šta našu kožu može da učini mlađom i kvalitetno je zaštiti od djelovanja UV zraka. Prekomjerno izlaganje suncu ubrzava pojavu bora, uzrokuje udubljenja i čini kožu manje prozračnom. Nakon mnogobrojnih pitanja i istraživanja o tome šta je najbolje za kožu, našao se odgovor – đumbir!

Ovaj superkorijen koji već više od 3.000 godina koriste Kinezi i Indijci, odgovor je za savršenu negu kože, a uz to donosi i zdravstvene i estetske dobrobiti koje su nam neophodne.

Đumbir je već svima poznat po svom protivupalnom, antibiotskom, antioksidativnom i antiseptičkom djelovanju, prirodni je stimulans koji igra i važnu ulogu u njezi kože.

Naučno je priznat po svom antiejdž efektu u kozmetičkoj industriji, pa za njim danas u svijetu vlada prava pomama, a vodeće svjetske kompanije masovno ga koriste u svojim proizvodima za njegu kože…

Možete ga koristiti kao hladni ili topli napitak, dodavati u sosove, supe, jela od povrća i slatka jela ili ga koristiti za prirodne maske, pilinge i ulja za masažu kože.