DRVOSJEČA U STABLU PRONAŠAO SILUETU ŽENE

Drvosječa na sjeveru Turske u posječenom stablu starog oraha uočio siluetu žene.

Drvosječa Osman Balta iz Kastamonua na imanju je posjekao 120 godina staro stablo oraha, a na presjeku stabla je pronašao siluetu profila žene.

Silueta je jasno vidljiva kada se stablo pokvasi. U razgovoru s novinarom AA, Balta je kazao kako je fotografiju stabla objavio na društvenim mrežama i kako ga je već kontaktiralo više zainteresiranih kupaca.

– I ja sam bio veoma iznenađen kada sam vidio siluetu. Silueta se od panja proteže dva metra kroz stablo. Čekam neke ljude koji su se najavili da će doći iz Istanbula i Burse. Mnogi se zanimaju za ovo stablo – kazao je Balta koji se nada da će i novčano profitirati prodajom stabla.

Na upit da li je prije bilo sličnih slučajeva, Balta je kazao da je nekoliko drvosječa u Bursi ranije pronašlo neke zanimljive oblike i siluete u stablima.

– Možda sam i ja posjekao neka ovakva stabla, ali nisam to ni gledao dok nas jedan kolega iz Burse nije upozorio da pratimo presjeke jer se može dobro zaraditi od toga – kazao je Balta.

Balta je dalje u razgovoru s novinarom kazao da postoji legenda da orahovo stablo, poput ljudi i životinja, može da pamti stvari koje ostave jak dojam na njega.

Dodao je da je silueta vjerovatno lik neke lijepe djevojke koja je sjedila u hladovini ili prošla pored oraha.