Drama Snežane Đurišić: 30 GODINA POD VLAŠKOM MAGIJOM!

 Ko zna do kada bi trajale njene patnje da joj se u snu nije javio Sveti Vasilije Ostroški, te je zamolio da nikako ne otkazuje nastup u Sarajevu krajem aprila 2018. godine, kojeg je ona inače planirakla otkazati. Nakon toga, te iste večeri u snu joj se javio i sarajevski bijeli mag, koji će joj otvoriti vrata sreće i radosti…

Preko 40 godina Snežana Đurišić je prisutna na estradnom nebu. Nikada nije bila mega zvijezda, iako  se smatra najkvalitetnijim vokalom u narodnoj muzici, još iz sedamdesetih godina kada je prvi put zapjevala kao djevojčica pred Josipom Brozom Titom. On je lično intervenisao da se njeni roditelji presele u Beograd, kako bi Snežana mogla nastaviti muzičko usavršavanje.

Publika koja voli njeno pjevanje o njenoj karijeri zna gotovo sve. Snimila je pedesetak malih i velikih ploča, veliki broj audio kaseta i kompakt diskova, nastupala na svim festivalskim manifestacijama, imala ogromnu podršku diskografa i muzičkih urednika u RTV centrima, ali nije doživjela da bar godinu dana bude zvijezda broj 1. Neka nevidljiva sila kao da joj je katancima sa devet brava zaključavala estradne pute, ne dozvoljavajući joj da preskoči onu posljednu stepenicu do prijestola, na kojem su minulih godina i decenija suvereno vladale Lepa Lukić, Hanka Paldum, Ana Bekuta, Šemsa Suljaković, Zorica Brunclik, Vesna Zmijanac, Lepa Brena…

Uporedo sa estradnim spoticanjem, popularnoj pjevačici nisu cvjetale ruže ni u privatnom životu. Svo vrijeme nad njom i njenom porodicom su kružili oblaci tuge i bola, nesreće, smrti, tragedije, krađe, prevare….

Poruke u snu

I ko zna do kada bi sve to trajalo, da nije prošle godine otišla do manastira Ostrog u Crnoj Gori, gdje dolaze ljudi iz svih krajeva svijeta da se pomole Bogu i nađu spas za svoje nevolje. Inače, kao pravoslavna vjernica Snežana se moli Bogu, Svetom Vasiliju i Svetoj Petki

–           Vjernik sam od malih nogu, ponašam se onako kako mi nalažu duša i srce. A kada čovjeka snađu nedaće koje ne može da okonča, oslanja se na čuda u koja ranije nije vjerovao – priznaje Snežana i dodaje da joj je vjera u Boga pomogla i kada je njen sin Marko doživio tešku saobraćajnu nezgodu, kada je izgubila muža ili kada su se u njenom porodičnom domu dešavale veoma čudne stvari .

Ona je danas zahvalna Svetom Vasiliju Ostroškom za svoju sreću i zdravlje, ali i svojih najmilijih. Tvrdi da su čuda  moguća. Prošle godine javio joj se Sveti Vasilije u snu, poručio joj da nastavi da se moli, te da nikako ne otkazuje nastup u Sarajevu, jer će tamo upoznati čovjeka, koji će joj skinuti teret s duše i ukloniti joj životne prepreke, zbog kojih nikako nema sreće, napretka i mira. Bilo je to početkom aprila 2018. godine, baš u vrijeme kada je pjevačica razmišljala da otkaže nastup u studiju BHRT-a.

Upravo u Sarajevu imat će sudbonosni susret sa bijelim magom i duhovnim iscjeliteljem, koji će joj otvoriti oči i očistiti životnu stazu od crne magije. Rituali su, kažu, bili dosta bolni, ali uspješni.

–           Kao vjernica, dugo sam odbijala ovakav vid pomoći. Zgražavale se na priče o magiji i egzorcizmu. Nažalost, na tom polju sam griješila – priznala je pjevačica nakon svega, za koju se znalo da joj je porodica svetinja, a vjerovanje u Boga svakodnevni prioritet.

 Tragedije u nizu

Sa mužem Slobodanom Gvozdenovićem pjevačica je započela bračni život kao sedamnaestogodišnjakinja

Izgubljeno vrijeme ne može vratiti, ne može ni zaboraviti sve one ružne stvari u životu. I danas kada ih spomene, kaže, prolaze joj trnci kroz kompletno tijelo. Svjedočila je brojnim porodičnim tragedijama, sve ih preživjela, ali je bila na granici ludila. Noćima nije spavala, prolila more suza, dočekala budna bezbroj zora, svjedočila neobičnim dešavanjima u domu (nestanak stvari, pucketanja, kvarovi, prisustvo duhova…).

Ni u karijeri joj nisu cvjetale ruže. Nastupi su joj otkazivani u zadnji čas, ili bi zbog problema u saobraćaju kasnila i ostajala bez honorara. Počela je gubiti i prijatelje. Preko noći su joj leđa okrenuli njen idol, nerođeni brat Šaban Šaulić, dugogodišnji saradnici Miša Mijatović, Miroslav Ilić…

A onda su krenule tragedije, zbog kojih će doživotno nositi ožiljke na duši. Prvo je njen sin Marko Gvozdenović izazvao saobraćajnu nesreću, u kojoj je život izgubila njegova tadašnja djevojka Jelena. Završio je u zatvoru, nakon toga i na klinici za odvikavanje od alkohola.

Nakon toga umro joj je muž Slobodan Gvozdenović, s kojim je bila u vezi od svoje sedamnaeste godine. Umro je od srčanog udara u trenutku dok je ona pjevala. Bilo je to u noći sa subote na nedjelju 6. aprila 2013. godine. Otputovali su zajedno do Beča, on je odvezao automobilom do dvorane, gdje je zajedno nastupala sa Vericom Šerifović, rekavši joj da će doći po nju nakon nastupa.

Umjesto muža, po pjevačicu je došla njena snaha, koja se već bila razvela od Snežaninog sina, ali je poštovala svekrvu kao rođenu majku i saopćila joj bolnu vijest. Bila je svo vrijeme uz nju u tim teškim trenucima.

Taman što je odbolovala muževu smrt, stigle su nevolje sa sinom. U jednom trenutku ga se bila odrekla.

Jedino čega se nije odricala jeste vjera u Boga. Uz Božiju pomoć kao da su zaustavljene njene nevolje. A nakon sarajevske epizode i susreta sa bijelim magom kao da su bolna vremena zauvijek prošla. Snežana je vratila osmijeh na lice, vratila se nafaka u njen život, stižu dobre vijesti o sinovom oporavku, ponovo su počeli razgovarai kao majka i sin. Sretna je i na emotivnom planu; zaljubila se u mlađeg muškarca od sebe. Nije opterećena dužinom trajanje te veze.

–           Neka traje koliko je suđeno. Važno mi je da sam sretna i da me ne zovu „gospođa ministarka“ – kaže na kraju Đurišićka, aludirajući na jednu svoju koleginicu iz Beograda, s kojom godinama vodi „rat“.

 Sin u komi

Nakon jedne saobraćajne nesreće Snežana Đurišić je bila skoro  izgubila svoga sina Marka. Danima je bio u komi, a ljekarti su davali samo jedan posto šanse da će preživjeti.

–           Kada je moj sin bio u krevetu, satima sam razmišljala zašto nam se to dešava. Taj događaj sam veoma teško podnijela, ali on me je i očvrsnuo. Ljekari su mi rekli da je moj Marko imao jedan odsto šanse da preživi, ali ja sam bila ubijeđena da će ostati živ, čak i dok sam ga gledala na aparatima. Da li je to bila posljedica mojih nada ili intuicije, ne znam. Bogu hvala, izvukao se, mada znam da će me taj događaj pratiti dok sam živa. Svako ko ima porodicu, može da pretpostavi kako sam to podnijela i svaki razgovor na tu temu potpuno me utuče. Kada se sve završilo, zaključila sam da sam jača od svega i da smo ipak sretni jer smo zajedno živi i zdravi. Zato apelujem na sve da ne voze ako su pili i ne sjedaju u kola s nekim ko je pio. – kazala je Snežana Đurišić

 

Nek traje do kada je suđeno: Snežana Đurišić sa novim izabranikom dr. Vanjom Miloševićem

ADO SARAJLIJA: „ZARADILA“ JE VLAŠKU MAGIJU SEDAMDESETIH GODINA PROŠLOG VIJEKA

Analizirajući natalnu kartu i otvarajući njenu zvijezdu, sarajevski bijeli mag Ado Sarajlija je došao do šokantnih saznanja o Snežaninim patnjama, izazvanim vlaškom magijom koju je zajedno s mužem „pojela i popila“ na jednoj zabavi u Timočkoj Krajini

Kada se malo bolje izanaliziraju Snežanine tragedije i neuspjesi, tačno se može uočiti da je ona žrtva vlaške magije. Ona je, zajedno s mužem, „zaradila sedamdesetih godina prošlog vijeka i to na jednom veselju u Timočkoj krajini. Smetala je jednoj svojoj kolegici, sa kojom je tada zajedno počinjala. Ona zna o kojoj osobi je riječ; sve joj je nacrtano i rečeno u četiri oka.

Inače, postoje četiri ciklusa djelovanja magije. Snežani je programirana na svake četiri godine. Što to nije otišlo u radikalnijem obliku, može samo da zahvali Bogu, jer je ona iskren vjernik. Već u prve četiri godine ona je trebala biti slomljena i na estradi, i u porodičnom životu.

Njeni napadači su stalno je pojačavali, pa su u slijedeće četiri godine počele stizati znatno veće krize. U tom periodu sekunde su odlučivale da joj se ne raspadne brak. Posebno je bilo kritičmno u jedanaestoj godini braka sa čovjekom njenog života.

Magija uvijek putuje kroz astralno srce, a izvorna volja je jača od astralnog i mentalnog svijeta. Ni Snežana dugo nije vjerovala u crnu magiju, iako je bezbroj puta se uvjeravala da se dešavaju neobične stvari u njenom životu ili domu. Bespotrebne svađe, nestanak stvari u kući, poroci i tragedije u porodici, neuspjesi na estradi, zdravstvene tegobe…. – sve je to nju pratilo decenijama, ali ona nije željela da vjeruje u magiju. Tako je, zapravo, dala „ključ“ svojim dušmanima da upravljaju njenim životom i donose joj nesreću za nesrećom.

Magija je gora od virusa, i ponaša se vrlo čudno. To najbolje zna Snežana, koja je skoro 30 godina svjedočila poremećenim odnosima u porodici i na estradi, na financijskom planu uvijek je bila u gubicima, sve je više imala problema u međuljudskim odnosima. Na kraju su je sustigle nesreće kroz gubitak supruga, sina sklonog porocima… a na kraju i njene volje za vlastitim životom. Sve se to odvijalo nekim “programiranim tokom”…

Od polovine prošle godine, nakon što se podvrgnula duhovnim tretmanima, Snežani je sve krenulo nabolje. Očekuje je još jedno razočarenje, jer sadašnja ljubav nije dugog vijeka. Nije to osoba koja će je usrećiti. To će ona vrlo brzo shvatiti…

Zvijezde i astrologija joj kažu da neće ostatak života ostati sama, srest će sebi srodnu dušu, ali nakon sadašnjeg ginekologa, koji je karijerista i nije iskren prema njoj.

(E. Milić/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!