Dragan Veljković (73), zahvaljujući Krnjićevoj terapiji više ne razmišlja o dijabetesu: Oduševljen sam, Krnjićev sirup je čudo od lijeka!

  Nakon kratkog vremena stigli su rezultati koji su jasno pokazali da šećer iznosi nevjerovatne 53 jedinice! Čuo sam ljekare kako pristižu i u odjeljenje gdje sam bio, a jedan od njih je upitao kolegu: „Da li je pacijent pao u komu?“.   Jednostavno nisu mogli da vjeruju da sam samo na infuziji, a ne u komatoznom stanju. Doktorica koja je bila uz mene mi je rekla da bih bio pokojni da sam došao pola sata kasnije, te da u dvadeset godina svoje prakse nije imala takav slučaj

 

Dragan Veljković, sedamdesettrogodišnji penzioner iz Ćuprije, ispričao nam je nevjerovatno iskustvo koje je imao sa terapijom Mirsada Krnjića za liječenje dijabetesa. Dragan je oduševljen, i još uvijek mu je teško da povjeruje da je danas u potpunosti zdrav čovjek što potvrđuju i ljekarski nalazi koje nam je dostavio.

Dragan Veljković

U uzbudljivom razgovoru za naš magazin, Dragan se prisjetio kako i kada su počeli njegovi zdravstveni problemi, ispričao nam je o šoku i strahu koji ga je obuzeo nakon saznanja da je trebao završiti u komu i pod zemljom, ali i o uspješnom izliječenju koje je postigao samo zahvaljujući disciplini i čudotvornoj terapiji Mirsada Krnjića.

 

Pola sata me dijelilo od smrti

U aprilu 2017. godine otišao sam u Soko Banju radi osvježenja i liječenja bronhitisa. Prilikom prijema obavezno je vađenje krvne slike radi određivanja pravilne terapije, i tu su ljekari otkrili da mi šećer iznosti 14 jedinica. Upitali su me da li sam dijabetečar a moj odgovor bio je „ne“, i nakon toga su me kontrolisali svaki dan. Deset dana prije povratka kući šećer se spustio na šest jednica i poslije više nisam tome pridavao nikakvu pažnju misleći da je sve u redu – kazuje Dragan na početku razgovora.

Nakon dvije do tri sedmice osjetio je prve promjene. Usta su mu se sušila a organizam mu je tražio puno tečnosti i bilo šta slatko. Šećer je u Draganovom organizmu polako rastao, a on nije pravio nikakva mjerenja sve do avgusta.

Postalo mi je strašno loše i bio sam pri izmaku snaga. Sedmog avgusta 2017. godine bio sam van sebe, kao da sam sa druge planete. Sve mi se priviđalo pred očima, a dva dana kasnije je bio vrhunac slabosti. Za pomoć sam se obratio svom drugu Sibinović Draganu koji me u zadnji momenat odveo u bolnicu.

Odmah su me primili, a šećer su mogli samo laboratorijski da izmjere. Nakon kratkog vremena stigli su rezultati koji su jasno pokazali da šećer iznosi nevjerovatne 53,1 jedinice! Čuo sam ljekare kako pristižu i u odjeljenje gdje sam bio, a jedan od njih je upitao kolegu: „Da li je pacijent pao u komu?“

Jednostavno nisu mogli da vjeruju da sam samo na infuziji, a ne u komatoznom stanju. Doktorica koja je bila uz mene mi je rekla da bih bio pokojni da sam došao pola sata kasnije, te da u dvadeset godina svoje prakse nije imala takav slučaj. Žena koja je imala 31 jedinicu šećera i koja je u kritičnom stanju došla par sati prije mene je pala u komu te je u večernjim satima je i umrla – priča nam Dragan za kojeg je ovaj šok predstavljao životnu prekretnicu.

   Želja mi je da dođem u Bosnu i stisnem ruku Mirsadu Krnjiću

Bilo je potrebno da se nađe na korak od smrti da shvati u kakvoj se situaciji nalazi, i u Dragana se uvukao strah koji mu je na kraju dao snagu da napravi velike promjene.

Doktorica mi je rekla da treba da sam sretan i da slavim jer sam medicinski fenomen koji se u zadnji čas spasio od sigurne smrti, te da sada moram disciplinovano uzimati terapiju kako bih dijabetes držao pod kontrolom. U bolnici sam na liječenju bio oko mjesec dana, i kući su me otpustili uz dijagnozu dijabetes tip 2 i naredbu da dva puta dnevno pijem lijekove, po 1 glucaform tabletu od 1000 mg ujutro i jedna i po naveče. Tri mjeseca kasnije promijenili su mi terapiju i tada sam uzimao jednu tabletu dnevno od 5 mg – objašnjava Dragan.

To je trajalo sve do aprila 2018. godine kada je na Fejsbuku naišao na priču jedne osobe kojoj je Mirsad Krnjić svojom terapijom izliječio šećer, a na kraju priče Dragan je ugledao i Mirsadov broj.

Odmah sam ga nazvao i objasnio svoj problem. Mirsad me strpljivo saslušao nakon čega mi je dao kontakt Miše Vučkovića, njegovog saradnika u Beogradu. Nakon javljanja i razgovora sa Mišom, naručio sam svoju prvu terapiju i krenuo sa liječenjem. Već nakon prve potrošene terapije osjetio sam olakšanje, a jedinice šećera su ubrzano opadale. Uz savjete doktora Miše, dva puta dnevno sam mjerio šećer i njemu javljao rezultate.

Mirsad Krnjić

Ujutro čim ustanem prvo izmjerim vrijednost šećera, a zatim popijem Krnjićev sirup. Petnaest minuta kasnije pijem prvi čaj koji se također pije preko dana umjesto vode. Ako je vrijednost šećera dobra ujutro, onda se čaj ne uzima pred ručak, a režim ishrane sam primjenivao po preporuci doktora Miše.

 

Moje zdravstveno stanje je trenutno odlično i šećer je u normali. Kreće se između 5,2 i 6 jedinica što je nevjerovatno s obzirom da sam ne tako davno zamalo zbog dijebetesa zamalo završio u komi.

 

Svakom dijabetečaru bih preporučio Mirsadovu terapiju jer je to čudo od lijeka! Iako više ne pijem nikakve lijekove i odlično se osjećam, nastaviću da koristim ovu terapiju jer je izuzetno vrijedna. Miši i Mirsadu dugujem svoje zdravlje i život. Želja mi je da dođem u Bosnu i stisnem ruku Mirsadu Krnjiću jer sam zahvaljujući njegovoj čudesnoj terapiji danas živ i zdrav – zaključuje Dragan.