DRAGAN KOJIĆ KEBA NOSI ALARM GAĆICE DA SE NE UPIŠKI U KREVET!

Popularni pjevač kako zna za sebe ima problema sa noćnim mokrenjem, liječio se i kod sarajevske kristaloterapeutkinje Cice Tafro

Noćno mokrenje je problem koji se ne javlja samo kod djece, već i kod nekih odraslih osoba. Razlozi su mnogobrojni: smanjen kapacitet bešike, pojačana proizvodnja mokraće u snu, čvrst san, razne infekcije, nazeb…

Neki roditelji pokušavaju da spriječe dijete da se upiški u krevet tako što će mu ograničiti unos tečnosti u večernjim satima. Iako ovo djeluje kao razumno rješenje, stručnjaci tvrde da nema nikakvog efekta. Razlog za to je što dijete neće prestati da piški u krevet sve dok ne počne da se budi onda kada osjeti potrebu za mokrenjem.

Oko pet do deset odsto djece redovno mokri u krevetu, i to češće dječaci nego djevojčice, a naročito djeca čiji roditelji su imali slčan problem u djetinjstvu. U prosjeku, u krevetu mokri svaki četvrti petogodišnjak i svaki deseti sedmogodišnjak. Naravno, nijedno dijete se neće namjerno upiškiti u krevet.

Problem noćnog mokrenja imaju i odrasli; neki zbog godina, a jedan dio zbog toga što nikada nisu uspjeli osloboditi se ovog problema. Poznat je slučaj Dragana Kojića Kebe, koji je čak koristio i kristaloterapiju kod čuven sarajevske kristaloterapeutkinje Cice Tafro zbog problema noćnog mokrenja.

Devedesetih godina prošlog vijeka imao je određenih pomaka. Bio je dogurao i do mjesec dana da se ne upiški u gaće tokom noći.Kako je zbog ratnih dešavanja morao prekinuti terapije, problem je, kažu ponovo eksplodirao. Zbog toga je počeo nositi i specijalni donji veš napravljen za ljude sa ovim problemom – alarm gaće.

Ima i jedna zgoda sa Kebinim alarm gaćama. Na turneji po Americi, muzičari su se šokirali kada su vidjeli koliko pakovanja donjeg veša je kupio. Pitali su ga šta će mu tolike gaće, a on je odgovorio:

„To su specijalne, moje „alarmuše“. Žene na njih padaju“ – pokušao je Keba prikriti stvarni razlog kupovine ovih specijalnih gaća. (aura.ba)