Dovoljan je makar jedan zid ofarban u ovu nijansu: KOJA BOJA DONOSI MIR I RADOST?

Mir mora vladati u svakom domu, a da bi spokoj zavladao, potrebno je da je porodica sretna i zadovoljna.

Boje zidova i enterijera jedan su od ključnih faktora za mir, energiju i blagostanje doma, radost među ukućanima i osjećaj bezbrižnosti između svoja četiri zida. Kako bi to blagostanje ostvarili, stručnjaci za uređenje enterijera savjetuju jednu specifičnu boju…

Prva asocijacija uglavnom je crvena boja, međutim, istraživanje je pokazalo da postoji jedna snažnija koja nam donosi sreću i mir – zelena. I upravo je ovo boja koja dominira časopisima za uređenje enterijera.

Simbolizam kaže da zelena boja označava početak proljeća, kad u prirodi sve buja, raste, cvjeta i napreduje, pa ne bi bilo loše dom i kancelariju okrečiti u zeleno kako bi jednim pogledom mogli osjetiti energiju i sreću.

Uz to, za zelenu boju dokazano je da pospješuje kreativnost i koncentraciju, što je definitivno stavlja na listu boja koje obavezno trebate imati na svojim zidovima.

Zelena će se odlično kombinovati sa žutom i plavom bojom, jer su ove tri boje kompatibilne i učiniće da vaš životni prostor zrači podsticajnom energijom, daje vam osjećaj sreće i osigurava unutaršnji mir.