DOVA ZA IZLAZ IZ SVIH PROBLEMA! Proučite je odmah!

“La ilahe illa ente subhaneke inni kuntu minez-zalimin”, “Nema Boga osim tebe, Slavljen neka Si, ja sam se prema sebi ogriješio.”

Zapamtite ovu dovu. Prenesite je vašim voljenim. Tako mi Allaha, znam ljude kojima je ova dova otvorila vrata Allahove milosti i pomogla, da ostvare svoje želje. Ovu dovu učio je Božiji poslanik, Junus ibn Metta, alejhis-selam, tražeći od Allaha, da ga spasi iz utrobe ogromne ribe, koja ga je progutala, nakon što je bačen u more. Kada su meleki čuli njegovu dovu, rekli su: “Poznat glas, od poznatog roba, sa nepoznatog mjesta.”

Allah, dželle šanuhu, im je rekao:

“To je glas mog roba Junusa ibn Mette.” Kur’an o ovom slučaju kaže: “I Zunnunu se, kada srdit ode i pomisli da ga nećemo kazniti – pa poslije u tminama zavapi: “Nema boga osim Tebe, hvaljen neka si, a ja sam se zaista ogriješio prema sebi!”, odazvasmo i tegobe ga spasismo; eto, tako Mi spašavamo vjernike.” (El-Enbija, 87, 88)

Kažu islamski učenjaci: “Iz ovih riječi “Mi spašavamo vjernike”, može se razumijeti da se ova dova ne odnosi samo na Junusa, alejhi selam, nego na sve vjernike, baš kao što je to naglašeno u odnosnom hadisu: “Nema nijednog vjernika…”

Zato ne oklijevaj, ako imaš kakav problem, brigu, iskušenje, zamoli Allaha, dželle šanuhu, ovom dovom, iskrena srca, predano, skrušeno, u vremenima kada se dova posebno prima, i, shodno ovom hadisu, tvoja dova će biti primljena i uslišena. Vidjet ćeš čudo svojim očima.

Pročitajte i: DOVA ZA ŽELJU