Doručak u tišini, svjež zrak… bez ovih pravila nema sretnog života

Pravila sretnog i zdravog života svakako su izbalansirana prehrana i tjelesna aktivnost, ali to nije sve!

Ovo su pravila za sretan život:

1. Ko ustaje rano, sigurno će biti zdrav

Budite se što ranije, ako možete i s prvim pijetlovima. Svakako, 9 sati je krajnja granica za buđenje jer ćete u suprotnom cijeli dana zijevati i biti umorni.

2. Svjež zrak jamac je zdravog mozga

Što više vremena provodite na svježem zraku i što češće prozračujte prostorije u kojima boravite. Mozak mora dobivati dovoljno kisika!

3. Kretanje znači život

Na poslu pauzu iskoristite za šetnju, čak i za lagane vježbe. Cijelo tijelo bit će vam zahvalno, a vi ćete se bolje osjećati!

4. Dobar dan počinje jutarnjim tuširanjem

Razbudit ćete se, osvježiti, podići duh i suzbiti depresiju!

5. Doručak je vrijeme za potpuni odmor

Prvi obrok treba jesti u tišini, bez novina, televizije i mobitela. Usredotočite se samo na hranu – i brzo ćete popraviti probavu.

6. Zdravlje u šoljici

Čaj ili kafu pijte polako, nikako ne “eksirati”. Isto kao i s doručkom, popijte šalicu omiljenog toplog napitka bez smetnji sa strane.

7. Smijte se

Što češće, to bolje! Mozak možete lako prevariti. Smijeh je signal da je sve u redu. Čak i ako nije, i mozak će sniziti stres u tijelu!

8. Ručak mora biti lagan

Podijelite obrok s prijateljem, kao što stara izreka kaže. Bolje i da ostanete malčice gladni nego da se prejedete. Ne tjerajte tijelo da radi nepotreban posao!

9. Večera još laganija od ručka

Opet ćemo citirati staru izreku: “Večeru dajte neprijatelju”. Večernji obroci treba da budu najlaganiji mogući, jer ne bi trebalo unositi hranu koja je teška za probavu, poput mesa i masne hrane. Pustite tijelo da se odmori. Također, uvečer ne bi trebalo piti alkohol jer će vam uništiti san.

10. Spavanje je svetinja

U modernom društvu većina ljudi spava malo kako bi imali što više vremena za obavljanje različitih aktivnosti. No, to je potpuno pogrešan pristup, jer je spavanje jednako važno kao i hrana i zrak. U krevet morate najkasnije u ponoć.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!