Donji veš se mijenja svaki dan, a ako to ne činite, evo šta sve može da vam se desi!

Na donji veš treba posebno obratiti pažnju. Materijali prirodnog porijekla i redovno mijenjanje veša samo mogu doprinijeti očuvanju zdravlja.

Neredovno mijenjanje veša može da prouzrokuje razne probleme koje mogu da ostave ozbiljne posljedice na zdravlje. Izuzetak su ekstremne situacije gdje je to zbog određenih okolnosti neizvodljivo.

Problemi koji se mogu javiti ukoliko ne mijenjate veš redovno:

Infekcije

Ukoliko imate neku otvorenu ranicu ili posekotinu blizu vagine i pri tom nosite isti veš dva dana može doći do infekcije koja se može proširiti.

Miris

Usljed pretjeranog znojenja miris može biti promijenjen. Na vešu koji ne mijenjate redovno mogu se naći bakterije koje će dodatno promijeniti miris.

Gljivične infekcije

Pogodna podloga za gljivice i bakterije je svakako vlažna sredina, nastala kao posljedica znojenja. Ako idete u teretanu obavezno mijenjajte veš, jer se tamo dodatno znojite.

Ešerihija Koli

Za prenošenje Ešerihije Koli glavni krivac su tanga gaćice, pogotovo kada ih nosite više puta. to nikako ne treba raditi, iako vam izgledaju čisto. Tange lako klize između anusa i vagine i lako može doći do prenošenja.

Akne

Ako vam se javlje akne u toj oblasti, budite sigurni da je to od nagomilavanja znoja i masnoća, usljed ne mijenjanja veša svaki dan. I to više puta dnevno, na kraju krajeva. Vagina reagije kao i lice, koža je osjetljiva i usljed loše higijene, dolazi do problema.

Osip

Svrab, crvenilo i osip se mogu javiti oko vagine ili na preponama, naročito kada je u pitanju osjetljiva koža.

Veš treba redovno mijenjati, pogotovo posle tuširanja. Koliko puta dnevno, to zavisi od okolnosti i vas samih. U svakom slučaju da ne mijenjate veš danima to je neprihvatljivo u svakom smislu. Ovo važi i za muškarce i žene.