Donald Trump je teško bolestan? “Drži čašu poput malog djeteta, pokreti očima su mu ograničeni…” (Video)

Trumpova glasnogovornica Sarah Huckabee Sanders saopštila  je kako će Trump biti podvrgnut fizičkom pregledu početkom iduće godine

U ponedjeljak je za vrijeme predstavljanja nove strategije nacionalne sigurnosti vojnom osoblju u Washingtonu Donald Trump popio vodu iz malene čaše koju je držao s dvije ruke poput djeteta, a društvene mreže preplavljene su komentarima na taj račun.

Neki su pretpostavili da je to zbog malih ruku, drugi su izrazili ozbiljnu zabrinutost da bi taj pokret mogao biti dokaz ozbiljnog degenerativnog poremećaja, poput demencije, što može uzrokovati drhtanje ruku.

“Trump drži čašu poput moje 3-godišnje unuke. Zaista mislim da pati od demencije i da se “vraća” u djetinjstvo”

“Nakon današnjeg govora svima je jasno da Trump ima problema sa zdravljem. Nerazgovjetno govori, drži čašu poput malog djeteta, pokreti očima su mu ograničeni… sve su to simptomi koji ukazuju na demenciju. To je degenerativna i vrlo progresivna bolest koja se pogoršava svake sedmice”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Na Twitteru se uvelike razvijaju teorije o svim mogućim uzrocima – od mini moždanog udara do korištenja kokaina.

Neurokirurg dr. Ford Vox, koji nikada nije pregledao Trumpa, također vjeruje da mnogi trenuci u Trumpovu predsjedništvu otkrivaju da ima sve simptome predemencije. Nakon dugotrajne analize dr. Vox je ukazao i na to da je Trump proturiječio samome sebi, gubio se tokom intervjua, pravio grimase, zaboravio potpisati zakon na ceremonijama potpisivanja zakona…

Trumpova glasnogovornica Sarah Huckabee Sanders saopštila je kako će Trump biti podvrgnut fizičkom pregledu početkom iduće godine, te da će rezultati biti objavljeni u javnosti.