Domaći keksi, mašinski keksi, keksi na mašini, suhi keksi – baš su seksi!!!!!

Oni su tako jednostavni da o njima i nema se šta pisati, tvrdi naša omiljena kuharica Tanja Đorđević.

Sastojci
250g masti, 3 jaja, 200 g šećera, oko 800 g brašna, 1 prašak za pecivom 2 vanil šećera, kora limuna,
2 kašike jogurta.

Priprema
Sve sastojke umijesiti dok tijesto ne bude mekano, zatim ga stavljati u mašinu za mljevenje mesa koja ima dodatak tj. modlu i vaditi tijesto dužine oko 5-6 cm, odokativno, redati keks u pleh i peći na 200 c dok ne dobije blagu boju, tek da ne bude bijel. U ovaj keks možete staviti bukvalno sve: od oraha, lješnjaka, badema, čokolade, kokosa…Možete ga oblikovati i ručno ali ne ispadne tako lijep keks.

Komentari

komentara