Domaća, prirodna i hranjiva: Krema za brijanje koja ne iritira kožu

S obzirom da kupovni proizvodi za brijanje često sadrže sastojke koji isušuju kožu, a brijanje praktikujemo skoro svakodnevno, preporučujemo vam da napravite sami hranljivu kremu za brijanje – bez konzervansa, hemikalija ili čudnih parfema i boja.

Ako su crvenilo, iritacije i svrab nakon uklanjanja neželjenih dlačica sa nogu, pazuha ili područja bikini zone česta posledica posle brijanja, DIY krema za brijanje je kao stvorena za vas. Sasvim je moguće da imate glatku i mekanu kožu nakon brijanja jer ova blaga krema za brijanje, koja sadrži prirodne sastojke i čiji je rok upotrebe neograničen, neguje i štiti osetljivu kožu nogu.

KREMA ZA BRIJANJA IZ KUĆNE RADINOSTI
Potrebni sastojci:⅔ čaše ši maslac, ⅔ čaše kokosovog ulja, ¼ čaše ulja od semenki grozđa,
• ¼ čaše maslinovog ulja,
• 10-20 kapi eteričnog ulja po želji,
• 2 čajne kašike sode bikarbone,
• 2 kapsule vitamina E,
• plastična tegla,
• pumpica za sapun,
• vrući lepak.
Način pripreme:
U vatrostalnoj posudi na laganoj vatri rastopite ši maslac i kokosovo ulje. Uz mešanje, čekajte da se sastojci potpuno otope pa dodajte maslinovo i ulje od semenki grožđa. Ukapajte u smesu i vaše omiljeno eterično ulje. Pustite da se mešavina ulja malo ohladi – ostavite da odstoji preko noći ili stavite u frižider i sačekajte da se potpuno stvrdne. Potom dodajte vitamin E i sodu bikarbonu pa umutite mikserom da se sastojci dobro sjedine. Poklopac od tegle pažljivo probušite na sredini, tako da je rupa dovoljno velika da možete provući cev pumpice za sapun, pa sve dodatno učvrstite pomoću vrućeg lepka. Premestite kremu za brijanje u teglu s poklopcem i čuvajte na sobnoj temepraturi.


POGLEDAJTE I VIDEO KAKO DA NAPRAVITE DIY KREMU ZA BRIJANJE!