Doktor Bubanovski tvrdi: SVAKO OD NAS IMA DVA SRCA, JEDNO JE U GRUDIMA, A DRUGO U NOGAMA!

Dobro je poznato da kardiovaskularni sistem obuhvata ne samo srce, već i krv (arterije, kapilare, vene) i limfne sudove. Takođe je poznato da se krv kreće unutar zatvnoreno cirkulacionog sistema u obliku urođenih jednosmernih tokova – velikih i malih krugova cirkulacije krvi. Malo je poznato da postoji periferno interaorganosko srce, a to su mišići donjih ekstremiteta.

Klasični čučnjevi: stanete u blagi raskorak, ispružite ruke ispred sebe, spustite se u duboki čučanj i ustanete uz izdisaj nije opterećenje srcu – nego pomoć.

“Periferno srce” pokupi arterijski talas krvi i vraća ga nazad u srce, poštujući potrebnu brzinu i volumen protoka krvi. Priroda nije izmislila druge mehanizme za održavanje normalnog protoka krvi. Dakle, slabe noge znače slabo srce!

“Moja preporuka su obično dvije vrste čučnjeva: sa ispruženim rukama i bez oslonca i sa osloncem (pridržavate se za prečke ili za stolicu ili sto). Ja lično radim čučnjeve sa osloncem jer oslobađam kičmu pritiska i vježbam samo noge. Puštam “perifernom srcu” da se dobro istrenira,” priča doktor Bubnovski.

Doktor Bubnovski savjetuje da radite čučnjeve u vodi, jer ćete tako smanjiti pritisak na zglobove i kukove, a opet ćete istrenirati noge.

“Moj savjet je da uradite dnevno seriju od 10 čučnjeva i to tri puta. Znači ujutru 10 čučnjeva, u podne 10 čučnjeva i uveče 10 čučnjeva. Ako ne osjećate upale mišića, povećajte seriju čučnjeva. Nemojte da žurite. Ne budite fanatici. Samo polako i postepeno povećavajte broj čučnjeva. Možete dnevno da radite i do 50 čučnjeva tako što ćete raditi pet serija po 10 čučnjeva.

Kada “uđete u štos” i čučnjevi vam postanu lagani kao vježba, radite ih odjednom u razmaku od minut između serija. Kada završite sa čučnjevima, istegnite noge dobro kako sutra ne biste osjećali bol zbog vježbe.

Zatim noge istuširajte hladnom vodom ili ako možete držite ih u hladnoj vodi 10 do 15 minuta. Nakon toga osušite noge grubim peškirom i namažite uljem ili kremom.

Samo ovako ćete obezbijediti zdravlje srcu,” ubeđen je doktor Bubnovski, te zaključio:

“Tablete koje se preporučuju pri prvim znacima zastajanja srca su samo bič za oronulog konja! Ako hoćete da pomognete svom srcu, radite čučnjeve.

error: Content is protected !!