Dokaz zagrobnog života? Nakon smrti duša nastavlja svoj put

Duša nastavlja da živi na kvantnom nivou nakon smrti, tvrde naučnici u onome što bi mogao biti najsnažniji dokaz zagrobnog života.
Naučnici već odavno tragaju za odgovorom na staro pitanje: “Postoji li život poslije smrti?,“ ali sada stručnjaci tvrde da ne postoji smrt svijesti – samo smrt tijela.

Prema riječima nekih uvaženih naučnika, kvantna mehanika omogućava svijesti da nastavi da živi nakon eventualne smrti tijela.


Iako naučnici još uvijek nisu sigurni po pitanju toga šta je zapravo svijest, Strjuart Hamerof sa Univerziteta u Arizoni i britanski fizičar ser Rodžer Penrouz veruju da su to samo informacije smeštene na kvantnom nivou.

Ovi naučnici kažu da se ovaj proces naziva “orkestrirana objektivna redukcija“ (Orch-OR; Orchestrated Objective Reduction) i kažu da je to dokaz da mikrotubule zasnovane na proteinima – strukturalna komponenta ljudskih ćelija – nose kvantne informacije – informacije koje se čuvaju na podatomoskom nivou.

Dr Hamerof objašnjava: “Recimo da srce prestane da kuca, krv prestaje da teče; mikrotubule gube svoje kvantno stanje.“

“Kvantna informacija unutar mikrotubule nije uništena, ne može se uništiti, i samo se distribuira u univerzumu.“

“Ako pacijenta ožive, ove kvantne informacije se mogu vratiti u mikrotubule i pacijent kaže: “Imao sam iskustvo bliske smrti“.“

“Ako ga ne ožive, i pacijent umre, moguće da ove kvantne informacije mogu postojati izvan tijela, možda i beskonačno dugo, kao duša.“

Istraživači sa renomiranog Maks Plank instituta za fiziku u Minhenu se slažu i navode da je fizički univerzum kom živimo samo naša percepcija i da kada naša fizička tela umru, postoji beskonačnost.

Dr Hans-Piter Du, bivši šef Maks Plank instituta za fiziku, ranije je rekao: “Ono što mi smatramo za ovdje i sada, ovaj svet, to je zapravo samo materijalni nivo koji je razumljiv.“

“Izvan toga postoji beskonačna realnost koja je mnogo veća u koju je ovaj svijet ukorenjen. Na ovaj način, naši životi u ovoj oblasti postojanja su već okruženi, opkoljeni životom poslije smrti.“

“Telo umire, ali duhovno kvantno polje se nastavlja. Na ovaj način, mi smo besmrtni.“