Dogodilo se u Hrvatskoj: Sjekirom ubio komšijinog psa, jer je lajao u boksu

Policija provodi kriminalističku obraduu nad 32 – godišnjakom koji je u mjestu Kovačevac kod Nove Gradiške usmrtio komšijinog psa, uz obrazloženje da ga nervira jer laje

Da ljudska brutalnost nema granica dokazuje slučaj iz okoline Nove Gradiške u Hrvatskoj. Tamošnji policajci su u utorak, 2. januara ove godine proveli kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom. Sumnjiče ga da je 1. januara u 12.30 sati u mjestu Kovačevac, kod Nove Gradiške, udarcem sjekire usmrtio psa jednog 20-godišnjeg mladića.

Kako je objavio „Glas Slavonije“ ovog 32-godišnjaka je iživciralo lajanje psa koji se nalazio u boksu. Uzeo je sjekiru, otvorio boks i usmrtio nesretnu životinju

Policija protiv 32-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. Prema Kaznenom zakonu Hrvatske ko usmrti životinju bez opravdanog razloga, ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, predviđena je kazna zatvora do godine dana.

Ivana Crnoja, predsjednica udruge Pobjede iz Osijeka, koja brine o Azilu za napuštene pse u Nemetinu, kaže da dokle god postoje zlostavljači rat za bolji život životinja nije završen.

Ivana Crnoja

„Zlostavljače treba još više kažnjavati i prijavljivati. Problem je u tome što niko ne zna da je životinja zlostavljana dok se to ne prijavi. Ako se ne prijavi, ne znači da ga nema. Još više treba raditi i na edukaciji građana da bi se zlostavljanje spriječilo i napokon zaustavilo. Novi Zakon o zaštiti životinja koji je donesen prošle godine bolji je nego ranije, ali i dalje ćemo se boriti da bude bolji, te da se povećaju kazne za zlostavljače životinja – kazala je Crnoja. (aura.ba)