Dodajte bananu i čokoladu na tost i dobićete najukusniji doručak ikad

Recept koji morate isprobati


Ne znate šta bi danas spremili za doručak? Jede vam se nešto ukusno, ali ne jednolično kao na primjer sendvič? Ukoliko mu pak dodate čokoladu i banane, dobićete drugačiji, neodoljiv obrok, koji se lako sprema!

Recept:

Ukloniti koru sa hljeba i potopiti svaki režanj u otopljenu bijelu čokoladu. Poprskati šećerom u prahu i prepržiti svaki režanj sa isjeckanom bananom i mliječnim čokoladnim mrvicama.

Mikserom ili lopaticom izmiješati mlijeko, kondenzovano mlijeko, jaja, so i cimet.
Premestiti smesu u plitku posudu. Skinuti korice sa hljeba i tanko isjeći bananu po dužini.

Rastopiti puter i ulje u tiganju na srednjoj vatru. Potopiti svaki režanj hljeba u kondenzovano mlijeko i staviti ih u tiganj. Peći sa obje strane dok hljeb ne dobije zlatnobraon boju.

Izvaditi hljeb iz tiganja, jednu krišku staviti na tanjir. Na tu krišku staviti sloj banana i poprskati ih komadićima čokolade. Staviti sljedeću krišku hljeba odgore i servirati dok je još toplo.

error: Content is protected !!