Dobitne astro ljubavne kombinacije: kome odgovaraju zavodnici, emotivci, osvajači…?

Partnera uglavnom biramo prema osjećaju, fizičkom izgledu, intuiciji, osobinama, pri čemu je važno uklapanje između vašeg i njegovog astrološkog znaka, a treba uzeti u obzir i pozicije Mjeseca, Venere, Marsa i Neptuna, simbola emocija, ljubavi, seksualnosti i mašte. Važno je i slaganje elemenata, vode, vatre, zemlje i vazduha.

Vatreni znaci, direktni Ovan, strastveni Lav i neustrašivi Stijrelac, pronaći će odličnog partnera u vazdušnim znacima, lepršavim Blizancima, šarmantnoj Vagi i nepredvidivom Vodoliji. Zemljanim znacima, senzualnom Biku, efikasnoj Djevici i pouzdanom Jarcu, odgovaraju vodeni znaci, osjećajni Rakovi, zavodljive Škorpije i tajanstvene Ribe. Međusobno se dobro slažu i zemljani sa zemljanim, vodeni sa vodenim, vazdušni sa vazdušnim i vatreni sa vatrenim znacima.

Zavodnici
Lav i Vaga
Svjesni ste svojih kvaliteta, ali da biste bili potpuno zadovoljni, potrebna vam je potvrda da i drugi tako misle, da vas cijene i smatraju posebnima. Zbog toga šarmom i duhovitošću privlačite pažnju, uvijek ste pomalo zavodljivi da biste dobili ono što najviše želite – prihvatanje. Izbirljivi ste u izboru partnera, volite prefinjenost i dašak ekstravagancije, veoma ste osjetljivi na fizičku ljepotu.
Odgovaraju vam Strijelac, Blizanci i Vodolija. Ovan neće uvijek ispuniti vaše visoke kriterijume, ali vam prija njegova pažnja. Kod Bika vas privlači njegova senzualnost, a što se tiče tajanstvenih Riba, Raka i Škorpije, ne znate šta zapravo žele. Jarčevi vam nisu dovoljno glamurozni, ali vam odgovaraju pouzdane Djevice.

Istraživači
Blizanci i Vodolija
Privlače vas veseli, spontani i nježni partneri, mada kada dođe do prave akcije, ponekad možete da se povučete. Sve dok je partner u stanju da vas nasmije i iznenadi, bićete spremni da otpustite kočnice i prepustiti se uživanju.
Očarani ste direktnim stilom Ovna i Strijelca. Vaga i Lav mogu vas lako zavesti i rado ćete se upustiti u flert. Pomalo vas zbunjuje tajanstvenost Raka i Škorpije, koji su vam upravo zbog toga veoma zanimljivi. Jarac i Djevica neće raspaliti vašu maštu, ali Ribe sigurno hoće. Bikov ležerni stil možda vam se neće učiniti dovoljno izazovnim, ali ćete od njega mnogo toga da naučite.

Osvajači
Ovan i Strijelac
Samosvjesni ste i direktni, tražite ono što želite i potpuno ste iskreni. Možete biti vrlo romantični, ali vaša prodornost može nekoga i da uplaši. Ne uzbuđujete se kada naiđete na otpor, naprotiv, to vas samo još više intrigira. Stalno vas privlače novi izazovi, pa spadate u prave osvajače.
Lako ćete osvojiti Blizance, Vodoliju i Lava. Vaga i Djevica u svojoj izbirljivosti mogu da vas smatraju previše direktnim. Biku i Škorpiji odgovara vaša strastvena priroda, ali ne i vaša nestrpljivost. Jarca nećete razočarati, dok je Ribama i Raku vaš stil malo pretjeran, pa će vam vješto izmicati.

Pouzdani
Djevica i Jarac
Direktni ste, jednostavni i efikasni. Pouzdani ste, diskretni i ne jurite za novim doživljajima. Dok Jarčeve privlače moćni partneri s dozom autoriteta, Djevica želi da ugodi i veoma vodi računa o partnerovim željama.
Najviše vam odgovaraju Bikovi i Škorpije, diskretni Rakovi i Ribe, mada vas kod njih pomalo brine njihova preosjetljivost. Dopada vam se direktnost Ovna i Strijelca, ali nećete im se lako predati. Lav i Vaga ne mogu lako da vas impresioniraju, dok vam Blizanci i Vodolija djeluju kao da su hrabriji na riječima nego na djelu.

Osjećajni
Rak i Ribe
Nježni ste, pažljivi i oprezni, ali pomalo konzervativni. Vaša tajanstvenost djeluje zavodljivo. Rijetko se upuštate u veze koje nisu duboko emotivne. Nikada nećete direktno krenuti prema onome što želite. Vas treba polako nagovarati, zavoditi i osvajati.
Volite pouzdanost Jarca, Djevice i Bika i odlično se slažete sa Škorpijom. Ovna i Strijelca se pribojavate, jer vam se čini da vas mogu lako povrijediti. Ne prija vam znatiželja Blizanaca, Vage i Vodolije. Privlačna vam je romantičnost Lava, ali vam je njegov zavodnički stil previše nametljiv.

Senzualni
Bik i Škorpija
Vaša senzualnost i intenzitet emocija čine vas izuzetnim partnerima. Fizički dodir i nježnosti su vam posebno važni. Ne plašite se da slijedite svoje nagone, ali pritom ostajete vrlo diskretni i pomalo tajanstveni.
Volite pouzdane partnere, poput Jarca i Djevice, koji dobro razumiju vaše potrebe, dok sa Rakom i Ribama možete da se predate uživanjima. Blizanci i Vodolija su za vaš ukus pomalo površni, a Ovan i Strijelac su vam zanimljivi zbog direktnosti i otvorenosti, mada su previše nestrpljivi. Otporni ste na zavodljivost Vage i Lava, više vam se dopada ideja da vi zavedete njih. (Izvor: Večernje novosti)