Dobitna kombinacija ljeta: Obojite dom u boje Mediterana

Ne trebate živjeti na Mediteranu kako bi ljeto uvijek bilo kraj vas, dovoljno je dom obogatiti pravim bojama, uzorcima i materijalima. Tonovi plave, bijele i bež neodoljivo podsjećaju na ljeto, more i pijesak, baš kao i detalji poput kamenja, drveta i školjki, koji se jako dobro snalaze i u kontinentalnim interijerima.

Bijela je najbolji saveznik kad je riječ o uređenju doma. Odlično se kombinira s drugim bojama, uklapa se u apsolutno svaki stil te dobro podnosi sve materijale i tkanine. Iako katkad može izgledati sterilno i hladno, osobito u savremeno uređenim interijerima, tu je pogrešku lako izbjeći. Unesite razne materijale u dom, kombinujte kožu, plastiku, drvo, staklo… – sve što vam padne na um. Ako je bijela osnova prostora, ne možete pogriješiti ni pretjerati. Isto vrijedi i kad se bijela s plavom jer tad nastaje prava dobitna kombinacija ljeta.

Plava je boja mira i tišine, neka vrsta filozofske boje, što je i glavni razlog zašto se tako široko koristi u uređenju interijera. Ona smiruje um i pomaže u opuštanju. Spojite čistoću bijele, svježu plavu i opuštenu zelenu pa uživajte na plaži cijele godine, ali u udobnosti vlastitog doma. Ako se odlučite za kraljevsko plavu boju, uskladite je s detaljima u sivim nijansama za što skladniji izgled. Svijetle, hladnije boje vizualno će povećati i najmanje prostorije jer zidovi reflektiraju više svjetlosti, što stvara osjećaj prostranosti i svježine čak i u najmanjim stanovima.

Ako se odlučite na plave zidove u dnevnom boravku, dajte šansu i sofi u istoj boji. Od viška glava ne boli, a namještaj će se stopiti s pozadinom i prostor će biti vizualno veći.

Neopisiva lakoća prugica

Ako ne želite eksperimentirati s previše plave na zidovima, odlučite se na svijetloplave prugice (ili tačkice) na nekoj manjoj površini. One su vjerojatno i najbolji podsjetnik na ljeto – kako u svijetu mode, tako i u interijerima.