Dobar pasulj daleko se čuje: Recept dana – čorbast braon pasulj sa suhim rebrima

Sastojci
Potrebno je:
400 g pasulja
1 čen bijelog luka
1 glavica crnog luka
po ukusu so
po ukusu suh biljni začina
po ukusu biber
po ukusu suha rebra
Zaprška:
2 kašike brašna
1 kašika masti ili ulja
1/2 kašičice aleve paprike slatke ili ljute
Priprema
Pasulj, potopi uveče i ostaviti da nabubri da bi se brže skuhao, a kuhati sutradan. Prosipati vodu u kojoj je bio potopljen naliti drugom vodom staviti da se kuha, pa kad provri, prosipati prvu vodu i naliti pasulj drugom, vrelom vodom. Dodati isječen crni, bijeli luk, i rebra pa kuhati na tihoj vatri dok zrna pasulja budu mekana. Posoliti i začiniti po ukusu. U tiganj staviti kašiku masti ili ulja, zagrijati, dodati još 1-2 kašike brašna i napraviti zapršku. Kad zaprška postane rumena, dodati alevu papriku sve dobro promiješati i sipati u pasulj i ostaviti da krčka još 5 minuta. Prijatno!!!!

/Tanja Đorđević/aura.ba/