Do idealne linije uz ova tri napitka

Kada drže dijetu, mnogi nisu svjesni da je jako važno i koja pića konzumiraju jer postoje neka koja sadrže veliki broj kalorija, pa tako sabotiraju proces mršavljenja.

 Jako je važno da obratite pažnju na nutritivne i energetske vrijednosti svakog napitka. S druge strane, postoje i pića koja povoljno deluju na mršavljenje, a to su:

Voda
Najvažniji saveznik u mršavljenju je voda koja učestvuje u metaboličkim procesima u tijelu. Dok se 20 odsto vode nadoknađuje putem unosa hrane, ostatak je potrebno unijeti tečnošću. Voda ne sadrži kalorije pa je najbolji izbor za nadoknadu tečnosti tokom mršavljenja.

Istraživanja otkrivaju da unos jedne čaše vode 20 minuta prije obroka utiče na manji unos kalorija za vrijeme obroka.

Kofein
Tu spadaju kafa i čaj. Kafa se preporčuje bez zaslađivača, a ukoliko koristite i mlijeko uz kafu, potrduite se da bude obrano. Korisno je piti zeleni čaj jer ima blagotvorno dejstvo na cjelokupno zdravlje, ali i pospješuje smanjenje tjelesne mase. Neki sastojci koje sadrži ovaj čaj povećavaju potrošnju energije i ubrzavaju metabolizam.

Prirodni sok
Najzdravije je piti sok koji sami pripremite, kao što su sok od narandže ili limuna. Ukoliko je sok iz svježe isceđenog voća gust, uvijek možete dodati vode i razrediti ga. Možete u sok dodati i med, ukoliko preferirate sladak ukus.