Dnevni horoskop za 7. maj

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Ljubavna situacija mijenja se sve brže i vjerovatno će događaji na emotivnom planu biti vrlo zanimljivi. I oni u vezi i slobodni će se ponašati spontano i bez opterećenja.
POSAO: Očekujte uspjehe i pohvale na poslu, a neuposleni priliku za zaposlenje.
ZDRAVLJE: Mogućnost povreda uslijed premora ili nepažnje.

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Velika želja za užicima i potreba za sticanjem novih iskustava može vas navesti na kratke ljubavne avanture. Vaša samouvjerenost i direktan nastup osvajat će osobe oko vas.
POSAO: Nećete biti previše zainteresovani za razvoj događaja na poslu, ali to vam neće izazvati značajne probleme.
ZDRAVLJE: Nemojte se nepotrebno izlagati fizičkim naporima jer postoji mogućnost ozljeda, kao i pad imuniteta.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Zbog nepažnje i nepromišljenih postupaka mogli biste izazvati ljutnju partnera. Neće to biti nimalo bezazlena rasprava i upozorenje. Čak bi se mogla vrlo neugodno odraziti na daljni tok vašeg odnosa. Otvorenije pokažite svoje osjećaje i nemojte kod partnera izazvati ljubomoru ili poticati nepotrebne rasprave.
POSAO: Vaši poslovi mogu poprimiti neočekivane i pomalo nekontrolisane tokove. Većina vaših planova i očekivanja neće biti ispunjena.
ZDRAVLJE: Napetost koja vas očekuje  brzo će se smiriti, a vi ćete se osjećati vrlo dobro i energično.

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Sada je pravi trenutak da poboljšate vaš odnos sa partnerom iako vam se možda čini da ne možete bitno utjecati na tok vašeg emotivnog odnosa.
POSAO: Teže ćete se snalaziti u svojim radnim obavezama, a misli će vam biti usmjerene na unutrašnje nedoumice.
ZDRAVLJE: Posebnu pažnju posvetite mjehuru, bubrezima i probavi.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Kao da ne želite da se opustite. Iako to sebi ne želite priznati, prevelika odgovornost koju ste preuzeli na sebe u poslu djeluje na vas i u emotivnom životu.
POSAO: Vrlo lahko ćete zadovoljavati svoje poslovne želje i ambicije. Naglašeni su dogovori oko novih poslova, a tom prilikom morate ostati staloženi suzdržani.
ZDRAVLJE: Mogu se javiti alergije, problemi sa kožom ili pretjerana napetost.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Partner će preuzeti inicijativu u vašem odnosu, a vi ćete biti iznenađeni njegovom spretnošću i samouvjerenošću.
POSAO: Dobit ćete značajnu pomoć i podršku od saradnika i nadređenih. Naglašena je vaša kreativnost i snalažljivost u radu.
ZDRAVLJE: Vaša psihička osjetljivost i senzibilnost može biti izvorom problema.

VAGA (23.9. – 22-10.)

LJUBAV: Doći će do nekih promjena u vašem ljubavnom životu. Vjerovatno se to mnogo više odnosi na promjene u vama nego na vanjske okolnosti. Razmišljat ćete o prošlim događajima, analizirat ćete vaš odnos sa partnerom.
POSAO: Sada je vrijeme za aktivnost i uporno kretanje prema zacrtanim ciljevima. Savladajte nemir koji vas odvlači od posla i budite disciplinirani.
ZDRAVLJE: Moguće da se probude stare i hronične zdravstvene tegobe.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Vaš osjećajni život trenutno prolazi kroz manju krizu. Teško ćete se savladavati u ponašanju prema partneru i zbog nedostatka samokontrole možete znatno zakomplicirati vaš odnos.
POSAO: Trudit ćete se da poboljšate svoj društveni status, ali to vjerovatno neće ići onako kako ste zamišljali.
ZDRAVLJE: Iscrpljenost i napetost zbog emotivnih ili poslovnih problema prilično će se odraziti na vaše zdravlje.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: U odnosu sa partnerom bit ćete sve bliži. Možete otkriti mnoge stvari koje do sada niste znali o partneru. Jedna intimnija večera ili šetnja trajno će vam se urezati u sjećanje. Slobodne očekuje poznatsvo koje bi moglo prerasti u nešto ozbiljnije.
POSAO: Vjerovatno nećete biti previše zainteresovani za obavljanje svakodnevnih rutinskih poslova. Više ćete razmišljati o sljedećim poslovnim potezima i smišljati taktiku za buduće aktivnosti.
ZDRAVLJE: Bez većih zdravstvenih problema.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Već dugo ništa ne ulažete u vašu vezu i toga ćete biti svjesni početkom mjeseca, kada će vam partner otvoreno reći da vam više ne može ništa pružiti. Nemojte na te kritike reagirati previše dramatično, budite objektivniji.
POSAO: Odgovarat će vam rutinski poslovi koje niko iz vaše radne sredine neće željeti obaviti. Vaši napori u poslu bit će znatni i očekivat ćete da vaš rad bude priznat.
ZDRAVLJE: Povećana zdravstvena osjetljivost bit će uzrokovana psihičkim napetostima, što će stvoriti odličnu podlogu za prehlade ili manje upale.

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Harmonični odnosi ispunjavat će vas zadovoljstvom. Neke vaše ideje i stavovi neće se svidjeti drugoj strani. Kasnije ćete shvatiti da ste pogriješili. U postupcima budite promišljeniji i taktizirajte.

POSAO: Dosta je uzburkana situacija u poslovnom okruženju, ali vi ćete je uspješno kontrolirati.
ZDRAVLJE: Mogućnost stresa i nervoze. Izbjegavate rizične situacije i više se odmarajte.


RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV:  Kontakt sa novim ljudima može vam pomoći da steknete više samosvijesti. Partner će vas zbog toga više cijeniti i drugačije se ophoditi prema vama. Ponašajte se kao samostalna i neovisna osoba.

POSAO:  Nemojte se oslanjati na svoju verbalnu uvjerljivost, svaku prednost u poslu morat ćete izboriti svojim zaslugama i rezultatima.

ZDRAVLJE: Najveće iskušenje će vam predstavljati prepuštanje užicima i lijenosti, pokušajte se disciplinirati.

(aura.ba)