Dnevni horoskop za 6. juli: Ovnu prijeti umor, a Lavu visok krvni pritisak

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Spremnost da vjerujete drugima vratit će vam se na najbolji mogući način. Ponovo ste pomalo izgubljeni u vremenu i prostoru jer je partner ponovo ućutao. Ni traga ni glasa od njega. Ako se ovako nastavi moguća je povećana razdražljivost. Jedna osoba je voljna da provede vrijeme sa vama, a možda je i vrijedna vaše pažnje. Nećete znati dok ne probate.
POSAO: Vaš utjecaj u poslu bit će baziran na vašoj inventivnosti i profesionalnosti. Pokušavate da dokažete onima oko vas da nisu u pravu i da su jadni u svojim stavovima. Ne zamarajte se time već gledajte da sebi uljepšate svaki tren.
ZDRAVLJE: Osjećate se umorno.

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Neki od vas će rado izlaziti i to uglavnom s prijateljima. Pošto vjerujete u sudbinu pokušajte da povjerujete da sudbina i ljubav mogu biti dijelovi jedne cjeline. Već se izvjesno vrijeme susrećete sa jednim Rakom na neobičan način i sa neobičnim okolnostima pa možete slobodno gledati da to nije ni malo slučajno. Možda je lošim vezama došao kraj.
POSAO: Uspavanost nije rezultat vaše lijenosti već okolnosti koje vam nisu išle na ruku. Nevjerovatno sa kojom se brzinom budite i kakvom energijom rušite prepreke i ne propuštate šanse.
ZDRAVLJE: Moguća zubobolja.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Male frustracije bit će zanemarivog karaktera, a kompenzirat ćete ih dobrim utjecajima u drugim područjima života. Mnogi će nakratko pobjeći u svoj posao ili društvo prijatelja, ali između njih i partnera sve je u redu.
POSAO: Pred vama su novi zanimljivi zadaci. Najljepše je što su povezani s nizom kontakata ili putovanja, a vi to volite. Ipak, ne srljajte, nego prvo dobro sagledajte što vam se nudi, odvažite ispravno sve elemente, te tek onda djelujte.
ZDRAVLJE: Smanjite unos nikotina u sebe!

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Šarenilo koje sad živite odražava se na vaše osobne odnose jednako raznoliko. Možete bježati, možete trpjeti, možete se ironično smijati. Vi ćete vjerojatno prolaziti sve te reakcije, ali vaša snaga bit uvijek prisutna u svemu. Lijepo je sresti Raka prvi put u onoj fazi kada su prepušteni neobuzdanom luđačkom smijehu. Partner će bit presretan vašom pozitivom.
POSAO: Napredovanje u karijeri bit će izgledno, a nije zanemariva ni finansijska stabilnost. Potrebna je još kvalitetnija organizacija, kako planova, tako i samog operativnog dijela posla. Tu ćete baš vi biti na dobitku.
ZDRAVLJE: Zdravstveno – kihavica sigurno.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Niz događaja koji će dolaziti iz drugih područja života povremeno će vam uzimati vrijeme za ljubav. Ponekad ćete morati birati jer nećete stizati na sve. Između vas i osoba suprotnog spola događat će se hemija koju niste očekivali. Bit će lijepo.
POSAO:  Budite otvoreni, susretljivi, poštujte druge kao i sebe i vidjet ćete da možete gotovo sve. Nemojte se umisliti ili se uspavati na lovorikama. Ovo je tek početak prosperitetnog razdoblja.
ZDRAVLJE: Pazite se visokog krvnog pritiska.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: U društvu voljene osobe vi ćete vjerojatno nalaziti mir nakon dinamičnih radnih sati. Oni koji su još sami teško da će nakon posla neći dodatnu energiju za ljubavna osvajanja.
POSAO: Možete više od onog što mislite. Zbog svega trebat će strpljenja. Radite dalje bez previše pitanja, jer uskoro ćete dobiti očekivano. Nesuglasice i bezvoljnost na polju posla.
ZDRAVLJE: Žene ovog znaka pate od akutne preosjetljivosti ovih dana.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Vage druge dekade se osjećaju kao da do ovog trenutka nije bilo ni trunčice svjetla na emotivnom polju. Tek ćete uvidjeti pravu sliku i pravo stanje odnosa, veze ili braka. Ispada da ste tražili „iglu u plastu sjena“ svo vrijeme.

POSAO: Sve što radite nekako će vam se činiti manje važnim nego što je vaš društveni život. Neki će polako u glavi krojiti nove poslovne planove, no zasad još nema konkretnijih poduzimanja.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Slobodne Škorpije treće dekade će imati eksploziju osjećanja pri susretu sa jednom Vagom, a možda i Ribom. Može se reći da se osjećate kao da vas je Sunce ugrijalo, ali pazite da vam ne postane previše vruće i da naglo skrenete misli, pažnju, a i srce u nekom drugom pravcu – ubrzo ćete se pokajati.
POSAO: Izgledat će kao da idete malo nazad, pa tek onda naprijed. Neke Škorpije su previše ušuškane u neke svoje snove i vizije i kao da propuštaju realnost i svakodnevne događaje.
ZDRAVLJE: Glavobolje i problem sa žuči.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Muškarci Strijelci su više nego inače željni pažnje, a na jednom interesantnom putu mogu dobiti niz lijepih kontakata sa suprotnim spolom, da neće znati gdje da se okrenu i za koga da se opredjele. Jedna Djevica bi mogla da bude podrška, a ujedno i uzbuđenje.
POSAO: Vjerojatno ćete izbiti u prvi plan. Na vama je da radite i pokažete što znate. Okolnosti, ljudi i događaji ići će vam na ruku. Mnogi će dobiti onu pravu priliku koju su dugo čekali.

ZDRAVLJE: Fizička aktivnost. Šetajte više, a i odlazak u prirodu bi vam prijao.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Za slobodne Jarčeve druge dekade jedan prijatelj Riba je uvijek tu i bukvalno vas vadi iz nevolja, samo, vi ne primjećujete da bi Riba htjela nešto više od prijateljstva?
POSAO: Gledat ćete što bolje iskoristiti priliku koja je pred vama. Neki će zbog toga raditi i prekovremeno. Jarčevi koji se bave umjetnošću očekuje dobre ponude za dalju saradanju. Neki Jarčevi će biti zauzeti selidbom. Ovo posebno važi za predstavnike treće dekade.
ZDRAVLJE: Stari i već učestali problemi vas muče. Moguće alergije.

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Mada vama trenutno izgleda nevjerovatno, vaše emotivno stanje je više nego alarmantno. Sebe ubjeđujete da razmišljanja o osobi koja se nalazi svakodnevno u vašoj blizini je samo puki slučaj koji se ponavlja i ponavlja u nedogled.

POSAO: Izađite u susret jednoj osobi koja nije sigurna kako obaviti zadano. Budite otvoreni i kooperativni, jer se u krajnjoj liniji radi o zajedničkim rezultatima koji će kasnije doći.
ZDRAVLJE: Provjerite krvnu sliku.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Učinite neki ustupak i definitivno ćete neke osobe vezati za sebe za čitav život. Slobodno se koristite svime što možete dobiti od Vage, a sa Strijelcem izbjegavajte konfrontacije. Zaista je živo u polju komunikacija kada ste vi u pitanju.
POSAO: Bit ćete spremni podmetnuti leđa u svakom trenutku. Ponekad ćete se morati snaći s onim što znate i imate. Za vas to neće biti neki problem, ali bit će onih koje će i dalje trebati upućivati.
ZDRAVLJE: Neraspoloženje zbog drugih životnih polja vam rasipa energiju. Osjećate se umorno.

aura.ba