Dnevni horoskop za 24. decembar 2018.: Bik u sukobu sa radnim kolegama, Škorpija u porodičnim svađama, Djevica “strpljena – spašena”…

Današnji ponedjeljak, 24. decembar obilježava izlazak Merkura iz retrogradne sjenke nakon retrogradnog kretanja, što pokreće nova dešavanja. Stvari koje su kaskale ili tapkale u mjestu duže vrijeme sada će krenuti lagano naprijed, a potom sve brže i brže…Pravi galop pred sam kraj godine, taman da sve stvari pozavršavate kako biste rasterećeni ugalopirali u Novu godinu, Evo šta su vam zvijezde pripremile za današnji dan:

OVAN
POSAO: Nadređena osoba impresionirana je vašim nedavnim trudom i obavljenim poslom i mogla bi vam biti vrijedan saradnik. Budite sigurni da će vas spomenuti za nagradu.
LJUBAV: U nekim trenucima činiće vam se kao da je sve moguće, a u drugim ćete samo htjeti da pobjegnete od svega što se događa.
ZDRAVLJE: Prijaće vam relaksacija.

BIK
POSAO: Moraćete malo da pripazite na svoj temperament kad je u pitanju posao. Određene osobe koje vam nisu baš drage mogle bi se okomiti na vas.
LJUBAV: Ako tražite ljubav, okrenite se druženjima s ljudima na nekim kreativnim radionicama ili raspravama. Tamo ćete najvjerovatnije naći ono što vam treba. Možda i simpatije s osobom stranog porijekla.
ZDRAVLJE: Dobro se osjećate.

BLIZANCI
POSAO: Zbog umora nećete biti dovoljno koncentrisani na posao pa biste mogli napraviti neke greške koje će vam se prilično zamjeriti. Možda bi bilo najbolje kad biste
poslovne odluke odložili.
LJUBAV: Posvetite se sebi i svojim potrebama, a ostale pustite malo po strani. Prava osoba će razumjeti da je ovo samo privremeno.
ZDRAVLJE: Potreban vam je odmor…

RAK
POSAO: Ne postižete željene rezultate, ali nemojte očajavati. Ovo je samo jedan loš dan, ne brinite, već sutra ćete biti bolje.
LJUBAV: I dok će vam se neke ponude činiti predobre da biste ih odbili i dalje ćete morati učiniti nešto na sebi kako biste se mogli otvoriti za ljubav koja vas čeka.
ZDRAVLJE: Zbog umora vam opada imunitet pa ćete biti skloniji prehladama i bolestima.

LAV
POSAO: Čini se kako vama nikad ništa nije dovoljno dobro pa propuštate i neke izuzetne prilike radi vlastitih predrasuda. Takođe, morate da razmislite šte tražite od svojih seradnika.
LJUBAV: Iako ste u svom elementu, radite šte želite i osvajate veliki broj obožavaoca, ali neki događaji mogli bi da vas prisile da se malo primirite.
ZDRAVLJE: Čuvajte se povreda.

DJEVICA
POSAO: Očekuju vas velike stvari, ali početak neće biti lak. Prije svega, moraćete da pokažete svu svoju strpljivost i smirenost. To je jedini način da uspijete.
LJUBAV: Neko od vaših prijatelja mogao bi vam davati znake da sa vama želi da popriča i podijeli nešto posebno. Prijaće vam vrijeme provedeno uz porodicu u partnera.
ZDRAVLJE: Osjećaćete se dobro…

VAGA
POSAO: Komunikacija je ponovo na vašoj strani pa ćete sve poslovne probleme lako rješavati razgovorom. Ipak, budite oprezni i čuvajte se samo pretjerano otvorenog razgovora.
LJUBAV: Pripadnici ovog znaka uživaće izuzetnu podršku svog partnera. Pokažite i vi dobru volju pa se radujte iskreno svemu što on učini za vas.
ZDRAVLJE: Dobro.

ŠKORPIJA
POSAO: Nemojte zaboraviti dobro da odradite svoj domaći zadatak kad su u pitanju poslovne ponude. Čekajte pravi trenutak.
LJUBAV: Kućne prilike prilično će intenzivirati odnos s voljenom osobom. Moguće su veće svađe s članovima porodice. Moraćete vi biti taj koji će smirivati situaciju
što ide prilično teško s vašim temperamentom.
ZDRAVLJE: Važno je da se opustite.

STRIJELAC
POSAO: Na poslu ćete dobiti pohvalu i nagradu za sve što ste učinili do sad. Posebno su vam pozitivno naglašene saradnje s inostranstvom ili rad sa strancima.
LJUBAV: Bilo bi dobro kad biste odvojili dovoljno vremena za druženje s voljenim osobama. To ne znači spavanje u krevetu nego neki zajednički izlet, projekat ili
slično.
ZDRAVLJE: Odlično se osjećate…

JARAC
POSAO: Blistaćete na svim poljima, a nadređeni će u čudu klimati glavom otkud vam energija za sve što radite. Jedini problem mogao bi biti u saradnji sa kolegama.
LJUBAV: Ako ste u vezi, svi će primijetiti poseban sjaj kad se nalazite uz partnera. Uopšte ćete blistati i energija kojom zračite privlačiće brojne poglede na vas.
ZDRAVLJE: Posjetite stomatologa.

VODOLIJA
POSAO: Neko ili nešto ne radi kako treba pa do vas dolaze nepotpune ili pogrešne informacije. Ovo se posebno odnosi na finansijska pitanja pa obratite pažnju kada sklapate poslove.
LJUBAV: Moguće su nesuglasice s voljenom osobom. Trenutno ste previše posvećeni poslu pa se vaš partner osjeća zapostavljenim i nevoljenim.
ZDRAVLJE: Čuvajte se povreda.

RIBE
POSAO: I dalje niste zainteresovani za saradnju s drugima. Poslove obavljate samostalno što vam oduzima previše vremena. Možda bi trebalo da podijelite dio tereta sa kolegama.
LJUBAV: Ako ste dugo zanemarivali svoje voljene i bliske ljude radi posla, danas bi vas određena situacija mogla dovesti do ponovnog razmišljanja o prioritetima.
ZDRAVLJE: Problemi sa grlom.