Dnevni horoskop za 17. septembar 2021: Škorpija bi trebala do zubara, Ovan i Strijelac kašike da probuše…

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Bićete najviše usmjereni na ljubav i emocije su dosta naglašene. Ukoliko niste u vezi, nove simpatije se mogu roditi na poslu.
POSAO:  Posao će biti aktivan dosta ali je neophodno da predano obavljate svoj posao. Situacija sa kolegama se može poboljšati.
ZDRAVLJE: Ne pretjerujte s trpezom.

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Još neko vrijeme trpjet ćete manje frustracije u ljubavnom životu. Vaše srce jednostavno neće doživljavati ono ispunjenje koje možda očekujete, a neki će se uprkos društvu osjećati usamljeno. No, vrlo brzo možete očekivati olakšanje – veze se vraćaju u ravnotežu, a vi opet blistate i jedva čekate izaći van s dragim vam ljudima.
POSAO: Preostaje vam da unaprijedite svoju popularnost u poslovnom okruženju. Stoga, izbjegavajte rivalstvo u odnosu sa jednom starijom osobom, a koja ima veliki utjecaj na vašu okolinu. Vrijeme će pokazati da imate bolja poslovna rješenja.
ZDRAVLJE: Problemi sa zglobovima.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Oni koji su u vezi/braku neće provoditi dovoljno vremena sa partnerom, što će dodatno stvarati tenziju u ljubavnom životu. Majski Blizanci spremni su za velike poduhvate, ulazak u brak ili potpuno osamostaljivanje, a rođeni krajem znaka mogu očekivati poznanstvo s nekim ko živi u inostrastvu. Sretno!
POSAO:  Rođeni krajem znaka će biti u dilemi da li da prihvate posao u inostranstvu.
ZDRAVLJE: Izvrsno!

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Ukoliko ste u vezi, naglašena je poboljšana komunikacija ali i nalaženje kompromisa. Stavite akcenat na razgovore i riješite sve što je potrebno jer ćete za to imati prilike. Takođe možete otputovati negdje sa voljenom osobom.
POSAO: Uskoro tenzija i problemi na poslu nestaju ili se mogu drastično umanjiti. Ukoliko je postojao problem sa kolegom to će se riješiti. Također se može smanjiti i intenzitet posla, pogotovo ukoliko se bavite nekim fizičkim radom.
ZDRAVLJE: Pojačajte dozu vitamina.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Nema potrebe da se zadržavate na nekim neostvarenim ili pogrešnim situacijama iz svoje ljubavne prošlosti. Sačuvajte pozitivnu orjentaciju i lijepe misli za blisku osobu. Samo na taj način možete očekivati emotivno zadovoljstvo.
POSAO: Upravo ovaj dan može donijeti pozitivnu prekretnicu u vaš poslovni život. Riješit ćete i neke razmirice nastale u prethodnom periodu s poslovnim saradnicima. Lijepa vijest je i vraćanje nekog manjeg dugovanja kojem ćete se posebno radovati.
ZDRAVLJE: Trebate se čuvati pojačane nervoze.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Kod Djevica u vezi, ljubavno raspoloženje će se “razvodniti”. U takvim okolnostima i vi ćete sve više tražiti neke druge teme ili ćete u vezi provoditi manje vremena. Kod samaca će ojačati čežnje, a konkretni rezultati će pričekati. No, strpite se – i ovo će proći!
POSAO: Ovo će biti važan dan za finansije i možete dobiti nove mogućnosti ali prije svega i nove sopstvene ideje da poboljšate ovo polje. Djelujete odlučno u svojim namjerama i umijete da ostavite dobar utisak u susretu sa saradnicima. Okolnosti su na vašoj strani, no pazite da u odlučujućem momentu pravilno dozirate svoju prednost u odnosu na poslovne konkurente.
ZDRAVLJE: Prate vas umor, depresija i problemi sa stomakom.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Bit ćete posvećeni partneru koji će vam vašu naklonost vratiti istom mjerom. Međusobno povjerenje i dijeljenje emocija će vam biti posebno dobro naglašeno. Stoga, ne preostaje vam ništa drugo nego da nastojite tako nastaviti funkcionirati i u svemu tome maksimalno uživati!
POSAO: Mogli biste krajem dana imati nekih izdataka koji će, samo privremeno, stvoriti osjećaj da ste u finansijskom škripcu. Vage rođene u desetom mjesecu – očekuje pozitivan ishod na sudu. Ko čeka – dočeka.
ZDRAVLJE: Moguć je stres.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Možete biti u duploj vezi ali i skrivati nešto od svog partnera. Ukoliko ste sami može vam se pojaviti neko ko je već zauzet. Oni koji su u braku mogu sumnjati u partnera jer je naglašeno njihovo pojačano kretanje i druženje kako sa prijateljima tako i na društvenim mrežama.
POSAO: Bićete usmjereniji na posao ali je odgovornost i predan rad ono što morate da pokažete ljudima za koje radite. Radna atmosfera i kolegijalni odnosi se mogu poboljšati a možete dobiti i novu koleginicu. Novac nije ono čime se možete pohvaliti jer su naglašeni problemi oko novca, dugovi i pojačani troškovi.
ZDRAVLJE: Posjeta zubaru nikad nije naodmet.

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Bit ćete rastrzani između sopstvenih želja i planova, s jedne strane, i vaših obaveza prema porodici i zahtjevima vašeg partnera. Budite sebični i mislite najprije na sebe, a poslije na sve ostalo. Posvetite više pažnje zabavi i prijatnim druženjima, a pritiske na emotivnom planu pokušajte ignorisati.
POSAO: Neke pravne stvari koje vas opterećuju već duže vrijeme napokon bi se trebale privesti kraju. Nećete biti usamljeni i očekujte punu kuću rođaka i prijatelja.
ZDRAVLJE: Trebalo bi da držite dijetu.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Sve ćete se više fokusirati na intimnost i svoju ćete ljubav teže izražavati, a više skrivati u četiri kućna zida. Neki će pomalo i otupiti ili držati distancu prema osobama suprotnog spola. Ne zato što ih ne bi htjeli, nego zato što će se više baviti nekim drugim temama.
POSAO: Postoji mogućnost da unaprijedite svoju poziciju na poslovnoj ljestvici. Neko će vas nagraditi za uloženi trud. Važno je da ostvarite nove poslovne kontakte ili da prihvatite savremene ideje i pozitivan trend u svojoj profesionalnoj orijentaciji.

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV:  Ne morate biti po svaku cijenu direktni, naročito ne pred nepoznatim osobama, u društvu partnera. Ako ste u stalnoj vezi, vaša pretjerana potreba za slobodom može biti “kažnjena”. Oprez!
POSAO: Ako je vaš posao ono što je za druge hobi, sve više vremena posvetit ćete svojim interesovanjima uz mnogo entuzijazma, te ćete biti duhovno ispunjeni uz mogućnost da nešto i zaradite. Ali, dobro pazite ako sklapate ugovore sa nekim. Svakako se ne zaboravite i odmoriti.
ZDRAVLJE: Čuvajte se sportskih ozljeda.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Slobodne očekuje novi ljubavni početak sa osobom s posla ili osobom koja ima neke veze s vašim poslom. Veza vodi čak u brak! Ljubomora i nepovjerenje prema partneru opterećuje veze “zauzetih” Riba i može dovesti do totalnog kraja. Izbjegavajte ogovaranja i ne slušajte osobe koje pričaju protiv vašeg partnera. Umjesto toga – razgovarajte otvoreno s partnerom.
POSAO: Nemojte dozvoliti da vas neko osporava ili usporava u ciljevima koje imate. Važno je da se uspješno prilagodite na nove zahtjeve i uslove poslovanja. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut!
ZDRAVLJE: U odličnoj ste formi.