Dnevni astroskop za utorak 07.11.2017. (Dobrodošlica za Veneru u Škorpiji)

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Prije nekoliko sati, tranzitna Venera je ušla u znak Škorpije. Šta reći o ovoj Veneri?

Prije svega, Veneri tu nije mjesto. Škorpija je znak preko puta Venerinog znaka Bika, te ne vidi znak Vage, njeno drugo sjedište. Škorpijom vlada Mars, koji je po svojoj prirodi potpuno suprotan Veneri, te se njih dvoje nikako ne mogu dobro osjećati u znaku onog drugog.

Nije posao Venere, koja simboliše diplomatiju, harmoniju, mladu djevojku itd. da ide na ,,prvu liniju” i objavljuje rat ili da leži u nekom rovu.

Venera u Škorpiji je u svom egzilu (izgonu) i pokazaće svoje ,,najgore lice”. U emotivnim odnosima, variraće od apsolutne nezainteresovanosti do opsesivne zaljubljenosti. Njen princip rada je: ,,Kad volim-volim, kad ne volim-koljem!”. Venera u Škorpiji uvek odlazi u ekstrem i voli do smrti…ili Vas jednostavno ubije iz ljubavi! Na finansijskom planu, ovo je ili siromaštvo ili luksuz, sa ovom Venerom nikada ništa nije prosečno.

Venera takođe predstavlja i naš glas, tj. njegovu ljepotu i boju, pa bi neki odmah rekli kako osobe sa Venerom u Škorpiji moraju imati neugodan i ,,hrapav” glas, te ne mogu biti uspješni umjetnici. Ali, šta ćemo onda sa Avom Gardner ili Luz Casal (obje imaju Veneru u Škorpiji)? Tu je i Eros Ramazotti, kome i ime sugeriše da mora imati nešto u znaku Škorpije ( a ima Sunce, Veneru i Neptun – vladara polja imena, baš u Škorpiji).

Veneru u Škorpiji imaju i Nick Cave (Nick Cave & The Bad Seeds), Ozzie Osbourne (Black Sabbath), Jim Morrison (The Doors), Bruce Springsteen i mnogi drugi. Dakle, Venera u znaku svog pada ili izgona može itekako donijeti specifičan glas i uspjeh u muzičkoj umjetnosti. Pored Venere u Škorpiji treba pomenuti i Veneru u Ovnu (npr. Shakira) i Veneru u Djevici ( npr. Andrea Bocelli).

Venera ostaje u Škorpiji sve do 01.12. Spremite se za mjesec pojačanih strasti i drame u emotivnim i generalno međuljudskim odnosima. Drame, u kojoj ćete sigurno uživati.