DNEVNI ASTROSKOP za srijedu, 29.11.2017.

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Tranzitni Mjesec je u toku prethodne večeri napustio znak Riba, te se danas kreće od 3* do 17* znaka Ovna. Prije svega, važno je da znamo da Mjesec u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i ‘početak svih početaka’. Ovan je kardinalni (brzi) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proljeća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

Dakle, pred nama je dan kao u rano proljeće (iako je novembar), dan u kome će Vas već od ranih jutarnjih časova nešto iznervirati (promjenjive vremenske prilike, glavobolja i sinusitis, gužva u saobraćaju, problem na poslu…). No, tokom prepodneva tranzitni Mjesec aplicira trigonom ka Suncu u znaku Strijelca, pa ćete u prvi mah odreagovati smireno i trezveno (skladan aspekt Sunca i Mjeseca stabiliše emotivne reakcije) i pokušati svakom problemu da pristupite što realnije.

Međutim, loša recepcija Mjeseca u Ovnu i Venere u znaku Škorpije će u potpunosti polarizovati emocije, danas će za Vas postojati samo ultimatumi: apsolutna ljubav ili apsolutna mržnja, pa se potrudite da ‘ne padate lako u vatru’, braneći svoj stav, jer ćete možda već sutra shvatiti da niste u pravu, a trajno ćete poremetiti međuljudske odnose. Ako već ne možete pronaći zlatnu sredinu danas, najbolje je da se pravite ‘malčice blesavi’ i svako mišljenje zadržite za sebe.

 

(aura.ba)