DNEVNI ASTROSKOP za ponedjeljak, 27.11.2017.

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Danas tranzitna Venera iz III dekade Škorpije ulazi u inkonjunkciju sa Uranom u znaku Ovna. Inkonjunkcija ili kvinkunks nije tradicionalni tzv. ptolomejski aspekt, jer znaci koji grade inkonjunkciju nemaju ništa zajedničko, ni pol, ni element, ni kvalitet. Za planete koje grade inkonjunkciju kažemo da se ne vide ili da su u averziji jedna prema drugoj. Kepler je inkonjunkciju nazivao aspektom smrti.

Uran u Ovnu uvek predstavlja pionira, Ovan je prvi znak zodijaka, i ‘početak svih početaka’. Ovan je kardinalni (brzi), muški (aktivni) znak koji pripada vatrenom elementu, prva iskra, mladost, početak proljeća, inicijalna kapisla, koja pobuđuje sve ostale energetske potencijale.

S druge strane, Škorpija je osmi znak zodijaka, vodeni, ženski (pasivni), fiksni (statičan, čvrst) znak, koji simboliše smrt, propadanje, destrukciju, kraj, inat, strah, dramu, ekstrem…
Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpija kao osmi znak ga oduzima. Kao što je rečeno, Ovan pripada Vatri, Škorpija Vodi – ,,gašenje”, Voda i Vatra nemaju ništa zajedničko, ne tolerišu se, a Ovan i Škorpija se ne vide i ne povezuju se.

Međutim, Veneru i Urana povezuje zajednički dispozitor – debilitirani Mars u znaku Vage. Naredna tri dana će biti izuzetno važna za vaš finansijski i emotivni plan.

U ova tri dana, kontakt Venere i Urana će donesti sukob mišljenja, subjektivan doživljaj stvarnosti, te preterane i dramatične rekacije na dešavanja u Vašoj neposrednoj okolini. Ako niste zadovoljni nečim, ako se ojsećate zanemarenima od strane partnera ili prijatelja, ovo je vrijeme da napravite presjek i donesete nove, bolje i kvalitetnije odluke, koje će se ticati samo vas i vašeg boljeg života. Inkonjunkcija se doslovno tumači kao smrt starog i početak novog.

Ako ste usamljeni, vaša znatiželja vas može odvesti na put upoznavanja nekog novog, za koga ćete vrlo brzo shvatiti da ga, dalekosežno gledano, ne vidite u vašoj budućnosti. Ovo nije vreme za otpočinjanje novih veza. Na finansijskom planu, ovaj aspekt će ukazati na nezadovoljstva i prolazno stanje agonije zbog istrošenih resursa.

Zapamtite, ponekad nije dovoljno samo preći most. S vremena na vrijeme, morate prvo spaliti most, pa preplivati rijeku tj. savladati situaciju na teži način, jer time stičemo iskustvo, koje će nam biti potrebno za neke nove pobjede! (aura.ba)