DNEVNI ASTROSKOP za četvrtak, 23.11.2017: Strijelci i Ribe će napokon malo živnuti…

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Sunce je nedavno ušlo u znak Strijelca, te pojačalo optimizam, volju i uopšteno pozitivni energiju. Juče je i Neptun krenuo direktno sa 11* Riba. Neptun u Ribama je svoj na svome, te je ,,dušu dao” za maštarenje, snove i (ne)realne želje. I priznaćete da i vi, a i svi oko vas, od 2011. godine i ulaska Neptuna u Ribe, žive na ivici realnog i mogućeg, u nekom vlastitom ,,matriksu”, u svom balončiću od sapunice, čiji zidovi su mnogo tanji nego što se čine.

Neptun je obično retrogradan od juna do novembra, te opisuje period retrospekcije, lutanja u magli i čekanja konačnog rješenja za određeni problem ili situaciju (pogledajte koje polje vam počinje u znaku Riba). Međutim, sada kada je ponovo direktan, Neptun donosi razrješenje situacije kroz intuitivne uvide u budući razvoj događaja. Strijelčevi i Ribe će napokon malo ,,živnuti”, odnosno trgnuti se iz letargije i maštarenja te početi da se bore za svoje ciljeve.

Tranzitni Saturn se već neko vrijeme nalazi na 26* Strijelca, na tački Centra galaksije (astronomski, to je ogromna crna rupa u središtu naše galaksije). Kada se Saturn tu nađe, zahtijeva od nas oslobađanje od starih obrazaca ponašanja i djelovanja, bili oni dobri ili loši.

Takođe, ova tačka je moćno intuitivno mjesto, te aktivirana bilo kojom planetom pojačava povezanost sa kolektivnim nesvjesnim, što nam omogućuje da se lakše izborimo sa prošlim, a da što bolje prihvatimo buduće događaje.

Saturn je u retrogradnom hodu već aktivirao ovaj stepen u periodu od kraja februara pa do maja, te će zaostale situacije iz tog perioda dobiti svoj epilog najkasnije do kraja prve sedmice decembra.