Dnevni astoroskop za subotu, 04.11.2017.

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Danas je Mjesec pun u znaku Bika (o čemu će biti više riječi u posebnom tekstu), ali ću ovaj astroskop posvetiti drugom aspektu. Naspram Mjeseca u Biku našlo se Sunce u Škorpiji, koje je u trigonu sa Neptunom iz znaka Riba. Ovaj aspekt otvara prolaz ka najdubljim slojevima naše psihe, što ostavlja dosta prostora za potpadanje pod tuđe uticaje. Danas nas neće oboriti sila, već ćemo pokleknuti pred lijepom reči, ljubaznim pitanjem i bajkom koju će nam neko ispričati.

Pun Mjesec utiče na san, a ako imate neku planetu u znaku Raka posebno ste osjetljivi na lunarne faze. Trigon Sunca i Neptuna će donijeti živopisne snove, osjećaj umora tokom dana, pojačanu konzumaciju kafe, letargiju i kolebljivost oko najsitnijih odluka.

Drugi aspekt kojem želim posvetiti pažnju je kvintil (aspekt od 72* – podela zodijačkog krug na 5 jednakih delova) Jupitera i Plutona. Ovo je jedan od minornih aspekata i aktuelan je samo danas, jer djeluje u jako malom orbisu. Njegovo doslovno tumačenje bi bilo ,, talenat za pronalaženje izgubljenog blaga”. Pa, iako je vikend, ovaj aspekt danas donosi odlične mogućnosti za zaradu, posebno ako ste rođeni u znaku Škoprije ili Jarca.

A kad kombinujemo uticaj ovog aspekta sa trigonom Sunce/Neptun, preporuka za današnji dan je da što prije krenete u uzbudljivu potragu za blagom…pa makar i na filmu.