Dnevni 3-minutni rituali za sreću: ŠTA TREBA RADITI 21 DAN DA BI KRENULO NABOLJE U ŽIVOTU, NA POSLU I PORODICI?

Zahvalnost je veliki pokretač dobre energije i sreće, a to pokazuje i ovaj čudesni ritual od 21 dan koji svako treba da proba!

Provedite samo dva minuta dnevno zapisujući tri stvari na kojima ste zahvalni, na primjer na: suprugu koji vas je povezao na posao, psu koji vas je veselo dočekao i zimskom odmoru koji ste taj dan rezervisali.

Ako se budete pridržavali ovog rituala 21 dan, vašem će mozgu optimističan način razmišljanja postati navika, navodi američki psiholog Shawn Achor u knjizi “The Happiness Advantage”. Vrijedi pokušati!

Novac je energija koja ili sa lakoćom teče kroz našu stvarnost ili se teško zadržava i pojavljuje u njoj. Važno je razumjeti kakva su naša uvjerenja o obilju i šta ono znači za nas. Vrlo često uvjerenja stvaraju prepreke na nivou osjećanja vlastite vrijednosti.
Svemir želi da budemo bogati u tijelu, umu i duhu jer mi vrijedimo. Ovih pet stvari pomažu u privlačenju obilja i bogatstva:

1. Osvjestite se – koliko trošite
Znate li tačno koliko trošite svakog mjeseca ili izbjegavate da se suočite sa tom činjenicom? Evo rješenja: ako obratite pažnju na to koliko trošite, a koliko štedite, privlačićete više obilja jer se suočavate sa realnošću i svjesni ste toka blagostanja i obilja.

Ljudi često ne obraćaju pažnju na “brojeve” pa im se događa da žive iznad svojih mogućnosti. Usmjeravanje pažnje na područja na koja trošite novac, dajete svemiru do znanja da ste u stanju upravljati i većim količinama novca.

2. Poklonite sebi svježe cvijeće
Svježe cvijeće u vašoj okolini vizualno je pozitivna afirmacija obilja i bogatstva. Priroda svemira je obilje i kada svjesno u svoju blizinu unosite energiju rasta, ljepote i života, tada tu vibraciju šaljete u svemir. Tako izjavljujete kosmičkim silama da vjerujete da ste vrijedni. Jer vi to i jeste.

3. Očistite novčanik ili torbicu
Pokažite novcu koliko ga volite tako što se dobro brinete o njemu. Kako trenutno izgleda vaš novčanik ili torbica? Držite li u njemu zgužvane račune? Šta mislite da bi vaš novčanik rekao o vašoj svijesti obilja?

Najbolji način da pokažete duboku zahvalnost i poštovanje prema energiji vašeg trenutnog obilja je pobrinuti se da je uredno smješten u vašem novčaniku ili torbici. Neka to bude za njega utočište u kojem se osjeća sigurno i voljeno. Ako volite svoj novac, on će vam uzvratiti ljubav.

4. Budite zahvalni za ono što imate
Ono što cijenite, cokeniće vas. Što više izražavate zahvalnost za ono što imate upravo sada, to će vam svemir više slati stvari na kojima ćete biti zahvalni.

5. Koristite afirmacije za podizanje vibracije
Afirmacije imaju moć promjene uvjerenja i podižu vibraciju. Takođe mijenjaju podsvjesni um. Afirmacija kao što je “Zahvalna sam za obilje u svim područjima svog života”, može vam zaista promijeniti život. Kada je ponavljate puno puta dnevno, stvarate veliku promjenu u svojoj vibraciji, a to se odražava i u vašoj stvarnosti.