Dnevna astrološka učenja o danu rođenja i sudbini: rođeni ponedjeljkom su lijepi, utorkom se rađaju darežljiovi, srijedom…. 

Djeca rođena u subotu – morat će mukotrpno da rade da bi bi bila uspješna, a ona rođena u nedjelju – bit će privlačna i mudra, dobra i ljubazna.

U prastarim astrološkim knjigama, bez kojih se nije mogao ni zamisliti život moćnika – faraona, careva, kraljeva, kalifa, maharadža, kanova… – zabilježeni su mnogi zanimljivi detalji koji, prema vjerovanju najstarijih zvjezdoznanaca, utiču na budućnost (život i sudbinu) svakog pojedinca, ali i na sudbinu njegove države ili carstva.

Posebno se vodilo računa o danu u kome je dijete rođeno, a dvorski astrolozi su čak nerijetko pokušavali i da utiču da se djeca plemenitog soja rađaju samo najsretnijim danima – utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

*Drevna astrološka učenja kažu da će djeca koja se rode u ponedjeljak imati – lijepo lice, mnogobrojna poznanstva i da će biti omiljeni u društvu, ali da nikada neće ostvariti veliko bogastvo!
• Djeca koja se rode u utorak bit će – plemeita, darežljiva i puna milosti, također će biti uspješna i sve će im u životu polaziti za rukom.
• Djeca rođena u srijedu – ne smiju ulaziti u velike rizike, te u životu moraju biti oprezna i mudra!
• Djeca rođena u četvrtak – bit će prodorna, spretna, sretna i uspježna.
• Djeca rođena u petak znat će – da vole i bit će voljena.
• Djeca rođena u subotu – morat će mukotrpno da rade da bi bi bila uspješna.
• Djeca rođena u nedjelju – bit će privlačna i mudra, dobra i ljubazna.