Đokovićev kolač: zdrav, a jednostavan slatkiš!

Supruga slavnog tenisera Jelena Đoković oduševljena je kolačom, a recept je više nego jednostavan. Bez brašna, jaja i mlijeka

Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sada je sa cijelim svijetom podijelila jedan slatkiš koji obožava! Njeni recepti uvijek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podijelila kako pravi ukusnu poslasticu za svoga supruga Novaka. Recept je više nego jednostavan.

POTREBNO JE: 200 g kakao putera, 2 kašike kokosovog ulja, 150 g kakao praha, 3 kašike javorovog sirupa, kašičica lecitina i prstohvat soli

Sastojci za sloj od bijele čokolade: 100 g kakao putera, 1 kašika kokosovog ulja, 3 kašike javorovog sirupa i 1 kašičica lecitina

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “tijesto” podijelite na dva dijela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mlijeka. Promiješajte dobro.

Za sloj od bijele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promiješajte. Sad imate tri činije sa tri različita tijesta. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mješavine, tako da se pomiješaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a nakon toga ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.