Djevojčica s nevjerovatnim apetitom: Sedmično pojede 180 banana, 8 kg krompira, 14 kg riže i opet je gladna

Upoznajte djevojčicu sa nevjerovatnim apetitom, u svojoj devetoj godini starosti teži 91 kilogram. S time se  uvrstila među nejdeblju djecu na svijetu. Svake sedmice pojede: 180 banana, 8 kilograma krompira, 8 kilograma ribe i 14 kilograma riže, i opet je gladna!
Oko metar visoka djevojčica Suman Khatun iz zapadnog Bengala u Indiji, u svojoj devetoj godini teži 91 kilogram, ili tri puta više od normalne težine. Svijet je okružio video snimak na kojem ona neumorno jede svoje najslađe bengalske slatkiše, krem šnite i kako s teškoćom ustaje iz kreveta.
Svi moji prijatelji su mršavi, a ja sam debela. Teško stojim, sjedim, spavam, igram se ili trčim s prijateljima,” rekla je u video snimku.
Zbog njenog zdravlja su zabrinuti njeni roditelji, oni ne znaju kako bi joj pomogli. ”Zabrinuta sam za njenu budućnost. Sva moja djeca, izuzev nje, su normalna,” rekla je majka.
Porodica je tražila pomoć od lokalnog ljekara koji misli, da je problem u radu štitnjače taj, koji djevojčici aktivira veliki apetit. ”Mislimo, da ima probleme sa štitnjačom, bit će potrebne dodatne aktivnosti i nalazi. Ako joj težinu ne uspijemo kontrolisati, ona bi mogla dobiti šećernu bolest ili smetnje u radu srca.”
/Izvor: Vizita.si/Foto:Profimedia/Prijevod za Aura.ba: A. D./