Djeluje nakon prvog mazanja: SAMI NAPRAVITE RUSKU MAST ZA BOLNE ZGLOBOVE

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete vjerujemo da je to propratna pojava starenja.

A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma…

Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju. Recept za mast je pronađen u ruskim medicinskim knjigama. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji posjeduje svaka domaćica.

Recept za domaću mast protiv bolnih zglobova:

Sastojci: med, senf (najbolje je ljuti), so i soda.

Uzeti od svega po 1 supenu kašiku. Sve temeljno promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primjena:
Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblogu, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata.

Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati. Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno.

Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.
Nećete verovati šta sve leči senf

Ovaj ukusan začin se pravi od lekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe.

Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i sljepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.