Djeluje bolje nego hiljadu tableta: VEČERAS OBUJTE MOKRE ČARAPE, A PREKO NJIH NAVUCITE VUNENE!

Možda vam zvuči ludo, ali Nijemci ovu tehniku koriste već dugi niz godina i tvrde da je magična. Da biste uspjeli da izbjegnete većinu bolesti, osnovni uslov jeste da vam imunitet bude jak.

Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima. Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promjenjivog vremena, koje koristi ovaj osjetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tijela.

Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savjet svakog ljekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lijek za prehladu koji bi svima pomogao još uvijek ne postoji.

Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrjepljuje organizam i pomaže mu da se izliječi. Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli.
Možda vam zvuči ludo, ali Nijemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže. U pitanju je spavanje sa mokrim čarapama!

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i liječi simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način liječenja smiruje groznicu, jer zapravo grije tijelo. Suština ove njemačke metode jeste dobra cirkulacija – što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrijete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscijedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko morkih obujte vunene čarape i mirno spavajte.

Ujutro ćete primijetiti da su mokre čarape suhe, a da se vi osjećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače.