Dječak iz Japana “priziva” NLO-e!

Japanski tinejdžer Haruja Ido postao je prava senzacija u svojoj zemlji, i to zbog svoje navodne sposobnosti da “prizove” neidentifikovane leteće objekte.

Njega je “otkrio” poznati NLO istraživač Tošitaro Jamaguči, koji tvrdi da dječak može da “telepatski” osjeti gdje će se NLO pojaviti, što mu odmah omogućava da pripremi fotoaparat, i zaista, Ido ima mnoštvo fotografija čudnih objekata na nebu, koje je proteklih godina snimio širom Japana.

U međuvremenu, NLO ljeto je zvanično počelo… Stanovnici Čos Malala u Argentini su vidjeli klasičan “leteći tanjir” širok oko šest metara, koji je lebdio 50 metara od kuće prije nego što je odletio. Inače, identičan objekat je na istom mjestu primjećen i prije dvije godine.

Također u Argentini, na periferiji Buenos Arijesa, snimljen je još jedan čudan objekat, a u Meksiku, kod mjesta Toluka, primjećen je “crni dijamant” na nebu. U engleskoj, jedan tinejdžer je usred dana uspio da snimi neobičan objekat nalik na “elektični oblak”, nedaleko od britanske vazduhoplovne baze. Drugi Britanac je istih dana iznad Lidsa snimio NLO u obliku velike bijele lopte…

Da nije baš svaki čudan objekat na nebu misterija, pokazala je i istraga NLO incidenta u Kini u provinciji Fudžijan, gdje se ispostavilo da su mještani vidjeli satelitski otpad koji je pao iz svemira.