Djeca sa crnim očima terorišu ljude širom svijeta: „Pustila sam ih u kuću, a sada ja i muž umiremo od raka!“

Djeca u dobi od šest do šesnaest godina sa potpuno crnim očima bez bjeloočnica, pokucat će vam na vrata tražeći da ih pustite unutra ili će vas moliti za prijevoz. Koža im je potpuno blijeda, skoro mrtvačka, a istraživači paranormalnog su otkrili da se priče o ovoj jezivoj djeci pojavljuju već decenijama

Priče o susretima sa „crnookom djecom“ izazvale su veliku pažnju javnosti  1996. godine kada je novinar Brajan Betel jednog dana sjedio u svom autu i pregledavao neke papire. U jednom trenutku začuo je kucanje na staklu, a kada je pogledao van, ugedao je dva dječaka u dobi od oko 12 godina koji su ga gledali svojim potpuno crnim očima i zamolili ga da ih odveze do obližnjeg kina.

Brajan je zamalo pristao, ali u zadnji trenutak se predomislio jer ga je prošla jeza kada ih je dobro osmotrio. Njihove bezdušne crne oči i mrtvački blijeda koža natjerale su ga da odjuri autom glavom bez obzira, a godinama nakon toga internet su preplavila stravična svjedočanstva ljudi koji su imali nesreću da se sretnu sa ovom jezivom djecom.

 Crnooka djeca prestravila američkog vojnika

Sličan susret doživio je i opisao neimenovani pripadnik američke mornarice koji je bio na služenju u Sjevernoj Karolini. On je decembra 2009. godine odmarao u svojoj baraci i gledao TV, kada je čuo kucanje na vratima. Pomislio je da se radi o njegovom cimeru pa je bez  razmišljanja otvorio vrata. Ugledao je dvoje male djece i odmah primjetio njihova blijeda lica i neljudski crne oči.

Uplašio se ali ih je ipak upitao šta žele. Oni su mu jednoličnim glasom odgovorili da im je hladno i da žele da uđu unutra. Već su zakoračili preko praga i tada je užasnuti vojnik brzo zalupio vrata. Djeca su nastavila sa kucanjem još nekoliko dugih minuta, i tada je odjednom sve prestalo. Slučaj je prijavio policiji ali nikada nije saznao ko su zapravo bili jezivi gosti koji su mu se pojavili te hladne noći.

Priča o susretu sa crnookom djecom može se čuti i među mještanima Luizijane. Radnik na benziskoj pumpi radio je noćnu smjenu decembra 2015. godine, kada je oko tri sata iza ponoći nestalo struje. Vani je divljala oluja i radnik je upalio generatore koji su osvijetlili pumpu i obližnji parking. Napolju je ugledao dvoje male djece kako sjede na biciklima i gledaju ga. Prišao im je i pitao trebaju li pomoć, a djevojčica mu je zatražila telefon kako bi pozvala roditelje.

Dok joj je čovjek pružao mobitel, pogledi su im se sreli i primjetio je da djevojčica ima potpuno crne oči. Čovjek je od užasa ispustio mobitel i pobjegao nazad u zgradu. Zaključao je vrata, a djeca su samo stajala ispred i svojim crnim očima posmatrali čovjeka. Nakon nekoliko trenutaka, popeli su se na svoja bicika i nestali u noći.

Ne puštajte ih u kuću!

Slijedeće svjedočanstvo je posebno popularno i opisuje susret neimenovane žene i njenog muža sa crnookom djecom, a njena ispovijest je postala dio američkih urbanih legendi.

U januaru 2016. godine, jedna žena u Vermontu napravila je kobnu grešku pustivši dvije crnooke djevojčice u svoju kuću. Bila je hladna zimska noć, a snijeg je vani već satima padao kada je začula tiho kucanje na ulaznim vratima. Otvorila je i ispred sebe ugledala dječaka i djevojčicu koji su se tresli od zime. Zamolili su da je ih pusti unutra kako bi se poslužili telefonom i pozvali svoje roditelje. Njen muž je stajao u hodniku i posmatrao neobične goste.

Žena se sažalila i uprkos nelagodnom osjećaju koji ju je obuzeo, pustila ih je u kuću. Tek kada su djeca zakoračila u osvijetljeni hodnik, žena je primjetila da su njihove oči potpuno crne. Iznenada, njen muž koji je stajao pored nje je počeo krvariti iz nosa  i tada je u čitavoj kući nestalo struje.

Poslije onoga što se činilo kao vječnost, djeca su u glas počela govoriti kako su im došli roditelji i da moraju ići. Žena je posmatrala kako djeca mirno izlaze iz njene kuće i ulaze u crni auto ispred kojeg je čekao visoki čovjek u crnom odijelu. Nekoliko sedmica nakon jezivog susreta, njenom mužu je dijagnostifikovan neizliječivi rak kože, a ona je počela svakodnevno krvariti iz nosa da bi na kraju otkrila da i ona boluje od raka.

Kako kaže, uvjerena je da su ona i muž teško oboljeli jer su naivno dopustili crnookoj djeci da uđu u njihov dom, te upozorava i druge da ih izbjegavaju pod svaku cijenu.