Disciplinovani, uspješni, vitki i zdravi: BROJNE SU PREDNOSTI DORUĆKOVANJE ISTE HRANE SVAKIM DANOM

Sigurno vam zvuči dosadno prijedlog da svaki dan za doručak jedete istu hranu. Međutim, jedenje istog obroka svaki dan može vas učiniti boljom osobom. Postoje određene prednosti u tome ako svako jutro imate isti doručak.

Imate više slobodnog vremena
Koliko minuta vam treba da odlučite šta ćete jesti za doručak? Iako je to dio vaše rutine, ponekad to može oduzeti mnogo više vremena nego što nam se čini. Kada svaki dan jedete isti doručak, uštedićete vrijeme koje biste potrošili na razmišljanje o tome šta ćete danas jesti.

Razmišljate o važnijim stvarima
Ako ne razmišljate o tome šta ćete jesti za doručak, imaćete mnogo više vremena da razmišljate o listi obaveza koje treba da ispunite taj dan. Bićete spremniji za početak dana i samim tim produktivniji.

Vašem tijelu nikada neće faliti hranljivi sastojci
Ako za doručak jedete činiju ovsene kaše, omlet ili šolju svježeg voća, vašem tijelu neće faliti energije tokom dana. Ovo su odlični primjeri kako možete započeti jutro i da budete energični tokom cijelog dana.

Možda ćete uspjeti da se oslobodite viška kilograma
Istraživanja su pokazala da jedenje iste hrane svako jutro zapravo pomaže kod mršavljenja. Kad svaki put jedete istu hranu, vi imate kontrolu nad onim što unosite u svoj organizam, pa izbjegavate skokove šećera i masti što na kraju može da smanji vašu tjelesnu težinu.

Troškovi će vam biti manji
Ako za droučak jedete ovsenu kašu, sve što vam treba jesu ovsene pahuljice, mlijeko i zaslađivač po potrebi.
Vi znate šta ćete jesti tokom cijele nedjelje za doručak, pa vam je lako da napravite listu namirnica koje treba da kupite, zbog čega ćete imati uvid u svoje troškove. Bez previše namirnica u vašem frižideru ili ostavi, vjerovatno ćete moći i da uštedite.

Trenirate sebe da imate rutinu
Kada nešto radite svaki dan, to vam postepeno prelazi u naviku. Dobre navike su ono što vam je potrebno kako biste bili disciplinovani i uspješni.

error: Content is protected !!