Dino Alijagić iz Pule pokušava izvući iz kandži Hare Krišne suprugu i dvoje djece: ISPILI SU JOJ MOZAK, OMAĐIJALI JE, SVE RADE SMIŠLJENO!

Prošlo je skoro pola godine kako Dino Alijagić, rodom iz Prijedora, a danas nastanjen u Puli i uspješan je građevinski poduzetnik, bukvalno živi na koljenima. Posrnuo je fizički, emotivno, na sve moguće načine. Umjesto radosti i porodične sreće, on samo razmišlja o svojoj djeci, sedmogodišnjem sinu i petogodišnjoj kćerki, te o njihovoj mami, a svojoj vjenčanoj supruzi Valentini (djevojačko Žalec).

Dino je, žrtva, djelovanja sekti u Hrvatskoj, a onda sporog zakonodavstva u ovoj državi. Žrtva su i njegova djeca, ali kome to dokazati, kako bar njih izvući iz mraka u koji ih je odvela njihova majka? On kaže da je žrtva i njegova supruga, te da iako je punoljetna i može samostalno odlučivati, njoj je pomoć potrebnija, više nego ikome!

“Ja znam da moja Valentina ne misli svojom glavom, njoj je mozak ispijen. NIkada, pri bistrom razumu, ona ovo ne bi napravila – ubijeđen je 31-godišnji Dino Alijagić.

Misteriozni nestanak

Iako pokušava djelovati pribrano, ovaj čovjek je vidno potrešen, na momente izgubljen. Osjeća se povrijeđenim, prevarenim, izdatim… Supruga Valentina, sin i kćerka su njegov život, a on mu je oduzet u jednom trenu. Ona je samo nestala, a njega gurnula uza zid. Nemoćan je, svezanih ruku, a birokratski aparat u Puli spor.

Izgleda da su toga odlično bili svjesni u Hare Krišni kada su “zapikirali” njegovu suprugu krajem prošle godine. Dino ne želi da vjeruje da imaju saradnike u policiji, centru za socijalni rad, sudstvu, tužilaštvu…, ali je svjestan da su sve kockice u predstojećoj pravnoj bici sjajno složili, te da igraju na faktor vremena, koje radi za mlade pripadnike Hare Krišne.

U Centru za socijalni rad u Puli nisu željeli da nam daju nikakve izjave, osim da je “predmet u radu”. Za to vrijeme Valentini su isplatili jednokatnu pomoć od 1.000 kuna, a da djecu nikada nisu vidjeli. Jedino što znaju da je Dinin sin trebao krenuti u školu u Osijeku, ali prvog ana se nije pojavio.

U nastavku ove nevjerovatne priče Dino Alijagić otkriva:

“Imali smo porodičnu tragediju prije nekoliko godina. Naime, mojoj supruzi je nestao brat Darko. Nikada nije pronađeno njegovo tijelo, a imao je 25 godina kada je nestao. Svi smo tragali za njim, ali moja punica je bila neutješna i neumorna. Na kraju je počela obilaziti vidovnjake, gatare, iscjelitelje….

Tako je stigla i do nekog šamana u selu Banjole, pored Pule. Taj čovjek se predstavljao kao šaman, iscjelitelj i bijeli mag. Ime mu nikada nije spominjala, ali je nekoliko puta odlazila kod njega – započinje nevjerovatnu priču Dino, dodajući da je shvatajući majčinske brige svoje punice, podržavao sve što ona radi. Kasnije će saznati da se taj čovjek na FB profilu predstavlja kao Zen Zenakamura.

Takav stav ga je, izgleda, i koštao današnjih problema. Shvatio je to tek kada je pribijen uza zid.

“Taj šaman iz Banjole je rekao punici kako može otkriti gdje se nalazi njen sin, ali mu je potrebna duša mlađe ženske osobe. Punica je bila prestara. Navodno, on će uraditi neki ritual da duša izađe iz tijela, pa će ta duša naći Darkovu dušu. Predložio joj je da dovede kćerku, a moju suprugu Valentinu.

Moja supruga odmah nije pristala. Dugo se opirala majčinim prijedlozima, jednom prilikom kod nas u kući su se skoro fizički obračunale. Jedva sam ih smirio. Sedam dana kasnije supruga mi saopćava da će s majkom otići kod tog šamana. Nisam imao ništa protiv.

NASTAVAK PROČITAJTE OVDJE:

Slučaj Dine i Valenine Alijagić (2): SUTRA JE MOŽDA PREKASNO IZ SEKTE IZVUĆI ZAVEDENU OSOBU