Dijeta za dan poslije

Užas! Prejeli ste se, iako ste se zarekli da to nećete učiniti! Međutim, bila je tako divna ta praznična trpeza… Već vidite sebe kako se gojite i pretvarate u trokrilni orman. Da se to ne bi desilo, svečano se zaričete da sljedećeg dana nećete pojesti ama baš ništa. Ionako će vam biti potrebno vrijeme da svarite sve to što ste već pojeli.

Stop! Ovaj način razmišljanja, premda čest, nije baš zdrav – a i neće vam pomoći u očuvanju vitke linije. Naime, ono što se najčešće desi ukoliko tako postupite jeste da izgladnite, pa da se uveče sljedećeg dana ponovo prejedete – da pojedete više nego što biste jeli da ste se cijelog dana normalno hranili. Stručnjaci predlažu da, umjesto ovakvog postupka, primijenite dijetu “dan posle”, u kojoj ima malo prostih ugljenih hidrata i dosta posnih proteina, pošto će vam to održati stabilan nivo šećera u krvi.

Doručak: omlet samo od bjelanaca (ili dva-tri bjelanca i jedno žumance) sa posnim sirom.

Ručak: salata od mješanog povrća (zelena salata, krastavac, paradajz, paprika) sa tunjevinom ili salamom od ćurećih grudi začinjena jabukovim sirćetom, malo maslinovog ulja i (ako želite) malo parmezana. Za užinu, voćni jogurt bez šećera, jedna jabuka ili banana.

Večera: riba ili pileće belo meso na žaru, bareno povrće i salata od paradajza. Desert: voćna salata ili jogurt bez šećera. Prednost ovakve dijete je što nećete unijeti previše kalorija – a nećete se ni izgladniti, pa samim tim ni dovesti u iskušenje da ponovite “jučerašnje grehe”. Prijatno!

 

Komentari

komentara