Dijeta, vježbanje i zdrava ishrana rješava probleme svake žene

Dijeta, vježbanje, ishrana – rješenja za probleme svake žene. Ukoliko žena želi lijepo da izgleda, mora se svega ovoga pridržavati.

Sa zdravstvene strane, kako bi žena zaštitila i spriječila bolest srca i mogućnost moždanog udara, preporučuje se više: voća, smeđa riža umjesto bijele, što više piletine, ribe, pasulja i mahunarki.

Odabir zdrave hrane i planiranje malih čestih jela zaista je najbitnije. Takođe, fizička aktivnost povećava snagu mišića i kostiju i otklanja zdravstvene probleme.

Preporučuje se dva i po sata umjerene aktivnosti dnevno (brzi hod ili ples) ili jedan sat i 15 minuta jačeg treninga nedjeljno. Ukoliko ste zauzeti, onda se preporučuje 10.000 koraka dnevno, idite stepenicama, parkirajte auto dalje od odredišta kako biste više pješačili. Rezultati vježbanja dovode do postepenog mršavljenja, pri čemu treba jačati ishranu.

Zdrava ishrana, bez upotrebe šećera, takođe je bitna. Izbjegavajte zaslađene sokove i drugu vrstu šećera. Umjesto toga kupite salatu ili orahe.

Takođe treba smanjiti stres. Vjerovatno se ne može potpuno izbjeći, ali zato treba naći način da ublažite uticaj. Kako biste smanjivali stres, pokušajte duboko disanje, meditaciju, jogu, masažu, vježbe.

Isto tako, potrebno je ići na redovne preglede doktoru koji prati vašu istoriju bolesti i koji vam može pomoći da ostanete zdravi i ukoliko imate bilo kakvo pitanje, pitajte ga bez ustručavanja kako biste riješili probleme.
Razgovor sa prijateljem-prijateljicom, članom porodice, može da pomogne u rješavanju nekih vama bitnih problema.

Radite ono što vama odgovara, vodite zdrav život, ne pušite, ograničite alkohol na jednu čašu dnevno.

Ukoliko vam je doktor prepisao lijekove, uzimajte redovno tačno kako vam je rekao.

Spavajte osam sati kako biste se što više odmorili.

Kao zaključak navodi se da se svaki zdravstveni ili neki drugi problem može prevazići ukoliko pozitivno razmišljate, jer, kako se kažejo što želiš može i da ti se ostvari“.