“Dijeta dugog daha” za dvije sedmice topi masne naslage (Video)

Ova metoda idealna je za one koji baš i ne vole vježbati. Tu je metodu nedavno otkrio japanski glumac Miki Ryosuke koji tvrdi kako je baš s njom uspio skinuti 13 kilograma i 12 centimetra u struku kroz nekoliko sedmica “vježbanja”, a sve je zapravo počelo nakon što mu je liječnik, zbog povrede leđa, propisao ovakve vježbe disanje.

Vježba traje od 2 do 10 minuta dnevno, a Ryosuke ju je nazvao “dijetom dugog daha”. Tehnika je zapravo vrlo lagana – traži tri sekunde udaha te “snažnih” 7 sekundi izdaha, a nju navodno potvrđuju i brojni europski stručnjaci koji su također shvatili da se masnoće iz tijela zaista mogu izbaciti disanjem.

Masne se naslage pod utjecajem kisika raspadaju na vodu i ugljični dioksid pa stoga što više kisika koristimo, više masnoća i spaljujemo.

Jednu nogu zabacite iza druge, oslonite se na nju, izravnajte kralježnicu i stegnite mišiće stražnjice. Kod udaha koji treba trajati 3 sekunde podignite ruke kako bi vam u pluća ušlo što više kisika, a potom 7 sekundi izbacujte dah napevši sve mišiće u svom tijelu.

I kada samo malo bolje razmislimo – zaista – ova bi tehnika trebala upaliti jer je očito da djeluje na metabolizam i jačanje mišića. A ovakvim dahom puno ćete brže svoje masne stanice pretvorene u ugljični dioksid izbaciti iz sebe.

Komentari

komentara