Dijana Ringo korzetom stanjila struk na samo 45 centimetara: “Volim kad me muž uhvati za kaiševe i stegne”

Majka troje djece iz San Dijega, Dijana Ringo (39), 23 sata dnevno nosi korzet kako bi zadržala širinu struka na samo 45 centimetara. Kako kaže, korzet skida samo kada vježba ili se tušira.

Dijana koja je devet godina radila kao kuhar u američkoj mornarici, počela je nositi korzet prije tri godine nakon što je izgubila svoje prirodne obline koje su nestale nakon što je rodila blizance. Pored vježbe i ishrane, Dijana je odlučila da „sexy“ figuru vrati nošenjem korzeta.

  • Kada nosim korzet, osjećam se veoma sexy. Pomaže mi vratiti samopouzdanje i osjećam se ugodno u svojoj koži. Nisam bila zadovoljna svojim tijelom jer sam bila debela. Nemam ništa protiv viška kilograma, ali nisu bili raspoređeni na ženstven način, pa sam izgledala kao muško – rekla je Dijana.

 

  • Kada skinem korzet, osjećaj je isti kao kada skidam grudnjak. Međutim, čim ga skinem, osjećam se neobično jer sam se već navikla na njega – kaže Dijana koja trenutno ima oko 54 kilograma.

Njen muž Bret Ringo (33), inače oficir u mornarici, u početku se brinuo za zdravlje svoje žene, ali se vremenom pomirio sa novim izgledom i načinom života svoje žene. Jedino se plaši da će Dijana odlučiti da počne nositi još manji broj korzeta. Njegova žena korzet nosi čak i u spavaćoj sobi.

  • Uvijek nosim korzet kada spavam sa vojim mužem. Volim kada me uhvati za kaiševe i snažno stegne – tvrdi Dijana.

I dok je Dijana zadovoljna svojom figurom, postoje i oni koji prevrću očima kada je ugledaju na ulici.

  • To se posebno odnosi na debeljuškaste majke koje me otrovno gledaju kada vodim djecu u školu. Komentari su svakakvi, od „Kakav komad“ do „Bože sačuvaj” – kaže Dijana.

(D.K.)