Dijabetin kapi, preparat sa evropskim atestom i svjetskim renomeom – spas za dijabetičare

dijabetinDijabetin biljne kapi normalizuju visok nivo šećera u krvi, ubrzavaju razgradnju viška glukoze u krvi, utječu pozitivno na regulisanje metabolizma, djeluju antiparazitno, obnavljaju pankreas…

Iz dana u dan na adresu naše redakcije pristižu nova i nevjerovatno pozitivna iskustva sa prirodnim preparatima „Bilje Tošić“. Hvale na račun ovih biljnih preparata, stižu iz cijelog svijeta. Najprepoznatljiviji je to “hram zdravlja” u 21. stoljeću u čiju bogatu riznicu biljnih preparata, svako može posegnuti i za sebe naći odgovarajući preparat.

Priroda je najbolji ljekar jer čovjek je dio prirode stvoren u njoj kao u majci, a majka kao svaka majka voli svoju djecu – to je, moglo bi se tako reći, moto “Bilja Tošić”.

“Bilje Tošić” svoje centre ima u svim ex-yu zemljama, no, njima prodaja nije na prvom mjestu, i ne bave se samo klasičnom prodajom; oni u svakom centru imaju fitoterapeute, koji nude i savjetovanje i terapiju, prate cijelo liječenje osobe, nude dodatne savjete.

Zanimanje je veliko, osim u Srbiji, rade u Albaniji, Kosovu, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumunskoj…U BiH su posebno poznati i cijenjeni jer su ljudi u Bosni i Hercegovini poprilično upoznati s blagodetima iz prirode, a tradicija bavljenja ljekovitim biljem  u BiH je duga, a i danas poprilično zadržana.

– Biljna medicina kao i njeni preparati ne mogu zamijeniti sve lijekove, ali u mnogim slučajevima mogu liječiti ili pomoći u liječenju raznih bolesti kao dopuna. Na temelju dosadašnjih iskustava i znanja stečenog kroz vijekove, mogli bismo reći kako je majka priroda farmaceut, a listovi, kora, zrnasti plodovi, cvjetovi, sjeme i korijen biljaka njeni su lijekovi. Svakako savremena nauka u nekim segmentima ima prednosti, ali biljna medicina danas predstavlja skoro nezamjenjivu dopunu službenoj (konvencionalnoj) medicini i u velikom broju slučajeva izuzetno poboljšava terapijski učinak – ističu iz Bilja Tošić.

Među njihovim najpoznatijim preparatima, sudeći po iskustvima naših čitatelja, svakako je preparat “Cordiphyt” koji prevenira infarkt i šlog, te štiti srce i krvne sudove od arteroskleroze; zatim “Weedaran” – melem za liječenje dekubitisa, gangrene, ekcema i psorijaze ali i “Dijabetin kapi” – o kojima su u više navrata svjedočili naši čitatelji iz cijelog svijeta.
Dijabetin biljne kapi (dijetetski suplement), kapi su vrhunskog kvaliteta i na našem tržištu spadaju u sam vrh spasa za dijabetičare. Dijabetin je odgovor za uspješan i brz tretman za postizanje normalnih vrijednosti glukoze u krvi. Pročitajte u nastavku izjave nekih od zadovoljnih korisnika Dijabetin kapi.

Dimitrije Jovanović (22) iz Valjeva

– Dijabetin kapi koristim već dvije godine i vrijednosti glikemija se kreću od 4-5, 8.
Prije korištenja kapi koristio sam insulin više puta dnevno. Sada uz pridržavanje osnovnih pravila ishrane i korištenje Dijabetin kapi ne koristim inzulin niti bilo koju dodatnu terapiju, a stanje mi je fantastično. Osjećam se kao i prije bolesti, a ponašam se kao i moja generacija bez nekih većih ograničenja.’

Snežana Sokolović (57)

Imala sam visinu šećera čak 24, a sada poslije jedne terapije koju sam sprovela bez konsultacija sa fitoterapeutom, skinula sam šećer na nivoe od 7 do 8 što je fantastično. Javila sam radosnu vijest u Bilje Tošić i oni su mi rekli da će se šećer još spustiti, na 6 i niže jedinica.

Svetozar Luković (54), kompozitor iz Beograda

Imao sam visoki neregulisani šećer, a evo već godinu dana koristim Dijabetin kapi i više ne pijem lijekove samo te kapi, a jedem i prasetinu i sve sem torti i kolača. Šećer mi je normalan i svima toplo preporučujem ove kapi jer osim meni i svima drugima kojima sam ovaj lijek preporučio je zdravlje sada odlično.

Jasna B. (48) iz Bihaća:

Nakon sve učestalijeg osjećaja žeđi, posjetila sma ljekara gdje mi je na osnovu mog simptoma odmah savjetovano da provjerim rijednosti šećera. Zaista, ispostavilo se da sam maltene preko noći postala dijabetičar. Isprva sam koristila lijekove i bila na rigoroznoj dijeti, a zadnje dvije godine sam bila i na inzulinu. Tada sam saznala da Dijabetin kapi i od kako njih koristim, osjećam se sjajno. Jedem i pijem što poželim, a vrijednost šećera je uvijek u normali.

Dijabetes – BOLEST PANKRESA

DIABETES MELLITUS nije samo bolest pankreasa, to je metabolički poremećaj u preko 80% slučajeva i parazitosa pankreasa.

Pankreas je napadnut od strane dva parazita: Eurytrema pankreatikum i fasciolopsus buskii, koji blokiraju rad pankreasa i lučenje inzulina.

Vremenom zbog gorkih supstanci iz biljnih kapi Dijabetina ti paraziti nestaju i dijabetes se stavlja pod kotrolu. Na osnovu više centara farmakodinamskog djelovanja sa prirodnim in(z)ulinom koga ima u biljkama, kapi su djelotvorne skidajući pri tome od 5 do čak 20 jedinica povišene glukoze u krvi i pojave acetona u urinu.